Choose your language:
Nederlands English

1 november 2016 - Diverzio aan tafel bij Jort Kelder tijdens bijeenkomst Rabobank Rijk van Nijmegen


1 november 2016 - Diverzio aan tafel bij Jort Kelder tijdens bijeenkomst Rabobank Rijk van Nijmegen

Dinsdag 1 november is een belangrijke dag voor stichting Diverzio. Niet alleen gaat die dag het landelijke programma Duurzaam en gezond aan tafel van start: directeur Koen Nouws Keij is diezelfde avond één van de tafelgasten tijdens een grote coöperatiebijeenkomst van Rabobank Rijk van Nijmegen. In De Vereeniging schuift hij aan bij presentator Jort Kelder, om daar te praten over Duurzaam en gezond aan tafel. Dit alles in het kader van het thema van de bijeenkomst: Rijk van Nijmegen 2025.

 

Onder dat toekomstgerichte motto bundelen Rabobank Rijk van Nijmegen en zeven gemeenten (Nijmegen, Beuningen, Mook en Middelaar, Heumen, Druten, Berg en Dal en Wijchen) hun krachten en werken ze samen aan welvaart en welzijn in de regio. Met de bijeenkomst in De Vereeniging – met ruim 1150 bezoekers tot de laatste plaats gevuld – wordt een beeld geschetst van de economische stand van zaken in de regio. Ook wordt er bekeken en besproken hoe de regio Rijk van Nijmegen verder kan worden versterkt.

 

Voormalig hoofdredacteur van Quote, tv-presentator en ondernemer Jort Kelder is tijdens de avond gastheer en presentator. In een talkshowachtige setting op het podium van De Vereeniging ontvangt hij in vier ronden een gevarieerd palet aan gasten. Kelder opent met een gesprek met oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager. In latere ronden schuiven onder meer burgemeester Carol van Eert van Beuningen, directievoorzitter Antoine Driessen van Rabobank Rijk van Nijmegen, bestuurslid Cathy van Beek van Radboudumc én dus Koen Nouws Keij van Diverzio aan.

 

Landelijk programma

Koen komt in de vierde en laatste ronde aan het woord in zijn hoedanigheid als aanjager van het programma Duurzaam en gezond aan tafel. In het magazine Rijk van Nijmegen 2025 wordt stilgestaan bij dit programma onder de kop ‘Wat je van dichtbij haalt, is lekker’. Na een geslaagd project eerder dit jaar in Friesland en Noord-Holland Noord gaat Duurzaam en gezond aan tafel nu landelijk. Vanaf 1 november worden er masterclasses verzorgd in vijf regio’s. Daarbij gaan zorginstellingen actief aan de slag met beter en gezonder eten en drinken binnen hun organisaties. Vers, gezond en herkenbaar eten heeft immers grote invloed op de gezondheid. Het terugdringen van voedselverspilling en het creëren van een economische impuls voor regionale, duurzame ondernemers zijn andere belangrijke pijlers van het programma.

 

Uitgebreide informatie over Duurzaam en gezond aan tafel is te vinden op www.duurzaamgezondaantafel.nl.

 

 

 


YoutubeTwitterLinkedin