Choose your language:
Nederlands English

18 april 2017 - Jacques Dekker steekt eerste groene asperges bij Bakkums Boetje


18 april 2017 - Jacques Dekker steekt eerste groene asperges bij Bakkums Boetje

Bij het Bakkums Boetje in Heerhugowaard werden dinsdagmiddag 18 april de eerste groene asperges van het seizoen gestoken. Ja , het is altijd weer spannend wanneer we dit prachtige product kunnen oogsten” aldus Nils en Susan Bakkum. “Het is een natuurproduct en we zijn natuurlijk afhankelijk van het weer, de temperatuur. We hebben natuurlijk best een warme periode achter de rug en dan groeit zo’n asperge harder dan normaal en moeten we nu oogsten. Eerder dan gepland ”


Nils en Susan runnen al jaren samen een mooi tuinbouwbedrijf in Heerhugowaard Noord met onder andere diverse soorten kool en aardappelen en sinds een paar jaar groene asperges.

Susan: “ Wij geloven echt in eerlijke en verse producten en we merken steeds meer dat de behoefte bij de consument aan dit soort producten aan het groeien is. Vers en gezond is geen hype”. Zij wijst nog maar eens op de gezondheidseffecten van kool en asperges. “Kijk maar eens op de echt serieuze websites en lees maar eens de onderzoeken naar wat er in asperges zit. Gewoon top voor de mensen. Er zitten allerlei vitamines en mineralen in en antioxidanten en dat laatste werkt weer ontstekingsremmend. Het lijkt erop dat asperges ook goed zijn voor suikerpatiënten maar daar moet nog wel meer onderzoek naar worden gedaan”.

 

De eerste asperges zijn aangeboden aan Jacques Dekker, adviseur van Diverzio, een stichting die zich in inzet voor duurzaam eten en drinken in onder andere ziekenhuizen en instellingen voor ouderen onder andere in Noord-Holland Noord.
 

“Wij vinden het daarom wel een mooi idee om de eerste asperges aan Diverzio aan te bieden. Ik volg bij Diverzio de masterclasses “Gezonde korte ketens” en ik zie dat agri-ondernemers veel kunnen betekenen voor patiënten, ouderen etc. Kortom voor de gezondheidszorg als het gaat om gezonde en verse agri-producten. Bijvoorbeeld kool en asperges, en dat uit eigen streek. Mooi toch dat dit ook onder andere leidt tot minder voedselverspilling in de zorg”, aldus een enthousiaste Nils Bakkum.

De groene asperges liggen tot ongeveer juni in Bakkums Boetje. 


YoutubeTwitterLinkedin