Choose your language:
Nederlands English

Diverzio betrekt nieuwe werk- en ontmoetingsplek in ’t Mozaïek te Wijchen


Diverzio betrekt nieuwe werk- en ontmoetingsplek in ’t Mozaïek te Wijchen

't Mozaïek is een bruisend sociaal-cultureel en educatief centrum in Wijchen. In het duurzame gebouw -een voormalig schoolgebouw zijn meer dan 25 zelfstandig opererende maatschappelijke organisaties en bedrijven gevestigd, van eerstelijns zorg, maatschappelijk /welzijnswerk en Rode Kruis tot theaterschool, kunstenaarsatelier en lokale omroep. Ook de bibliotheek en het theater horen bij het gebouw. In samenwerking met zorgorganisatie Driestroom (GGZ) heeft ’t Mozaïek een cultureel lunchcafé ´de Huiskamer van Wijchen´. Assistent medewerkers van Driestroom verzorgen de horeca samen met professionele krachten. Zij bereiden met verse streekproducten en heel veel liefde de kleurige salades, stomende seizoenssoepen en robuuste broodjes.

 

Stichting Diverzio stimuleert gezond en duurzaam eten voor kwetsbare groepen zoals patiënten en ouderen in ziekenhuizen en verpleeghuizen.  Koen Nouws Keij – directeur:  “Wij zien dat vers en lekker eten mensen gezonder en gelukkiger maakt en tegelijk kosten bespaart – denk aan scherpere inkoop en  minder verspilling. Eigenlijk heel logisch, maar voor de zorgorganisatie soms nog een hele toer. Daarbij helpen wij met onze ervaringen vanuit gastronomie, agrofood en bedrijfskunde.”

Gestart vanuit de Sint Maartenskliniek te Nijmegen heeft de stichting inmiddels een breed scala aan regionale en landelijke programma’s met meer dan 50 zorgpartners (ziekenhuizen, verpleeghuizen, ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg).  

Om de ambities van de stichting en haar programma’s komende jaren nog meer vorm te geven heeft de stichting nu gekozen voor deze bijzondere werk- en ontmoetingsplek.

 

Hans Jansen – directeur ´t Mozaïek: “We zijn verheugd dat stichting Diverzio zich vestigt in ´t Mozaïek. Een ondernemende maatschappelijke organisatie die zich inzet voor duurzaam en gezond eten in de zorg. Met onze faciliteiten in het Mozaïek kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Diverzio. Het is een bijzondere aanvulling voor de mooie diversiteit aan organisaties die dagelijks werken en elkaar ontmoeten in het Mozaïek.” 

Het nieuwe kantoor van Diverzio bevindt zich op de tweede verdieping van ‘t Mozaïek, Campuslaan 6, 6602 HX Wijchen.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Koen Nouws Keij.

 


YoutubeTwitterLinkedin