Choose your language:
Nederlands English

Publicaties uit 2011 - 2016


Overzicht publicaties en links naar pdf files

 

Leefstijl als medicijn - NRC Live - 19 april 2017

 

Rapport Rijk van Nijmegen 2025 - Rabobank en Gemeenten Rijk van Nijmegen - Samenwerken aan welvaart en welzijn in de regio

 

Lekker en goed eten bevordert het herstel - Misset Catering - 24 februari 2017 

 

Radboudumc loopt voorop met groene maatregelen - Dagblad Trouw - 20 februari 2017

 

Niet koken met pakjes - Schager Courant - 15 februari 2017 

 

Niet koken met pakjes en zakjes maar met eerlijke bloemkool - Dagblad West-Friesland - 15 februari 2017

 

Telers leveren zorginstellingen hun verse waar - Dagblad West-Friesland - 15 februari 2017

 

Telers leveren hun verse waar aan zorginstellingen - Alkmaarsche Courant - 15 februari 2017

 

Bouw een concertgebouw voor de zorg - Interview Thomas Rau - Zorginstellingen - februari 2017

 

Wat ligt er op ons bord? - Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland - RIVM Rapport 2017

 

Afzetmarkt ligt om de hoek - Noordhollands Dagblad - januari 2017

 

Thema Voeding en Gezondheid - Zorgscoop Rabobank - december 2016 

 

Gezond eten is een mensenrecht - Dichterbij Rabobank Kop van Noord-Holland - december 2016

 

Eten als medicijn - Dichterbij Rabobank Rijk van Nijmegen - december 2016

 

Rapport Kansen voor meer groenten en fruit in zorginstellingen - Wageningen University & Research - november 2016

 

Goede zorg met groente uit de streek - Nieuwe oogst - 15 oktober 2016

 

Tevreden eters en kosten besparen? Het kan met deze 5+1 stappen - Gastvrije Zorg - 2 september 2016

 

Zorgbestuurder ziet belang voedsel voor gezondheid - BoardRoom Zorg - september 2016

 

Integrale aanpak maaltijdvoorziening zorginstellingen: Duurzaam en Gezond aan Tafel - Gastvrije Zorg - juni 2016

 

Rapport voedingsconcepten in de Nederlandse ziekenhuizen Stuurgroep Ondervoeding in opdracht van Ministerie VWS - mei 2016

 

Helft ziekenhuizen werkt met verouderd voedingsconcept - onderzoek Stuurgroep Ondervoeding - Gastvrije Zorg - mei 2016

 

Winst door lekker eten - Leeuwarder Courant - 7 april 2016

 

Van vers en lokaal eten wordt iedereen beter - Friesch Dagblad - 7 april 2016

 

De belangrijke rol van ziekenhuismaaltijden - Maartensmagazine - november 2015

 

Lekker koken kost niet veel - Food Hospitality editie 6 september 2015

 

Bewustwording rond het kookproces - lichte trend naar zelf koken in de zorg - Food Hospitality editie 3 mei 2015

 

Onderzoeksrapport INTERREG project Duurzaam Gezond - mei 2015

 

Vers, gezond en duurzaam eten in Greenport Noord-Holland Noord - Weekblad Facilitair - april 2015

 

Langer fit met beter eten - Wageningen World - maart 2015

 

Verpleeghuizen verspillen meer dan alleen voedsel - Weekblad Facilitair - maart 2015

 

Demente oudere haakt af bij Mexico-mix - Volkskrant - 14 maart 2015

 

Trouw Tafeltje-dek-je test 2015: eten voor ouderen kan zoveel beter - Dagblad Trouw - 7 februari 2015

 

Uniek project zorgt voor forse reductie van voedselverspilling in de zorg - Weekblad Facilitair - februari 2015

 

Arnhemse zorginstelling Insula Dei dringt waste terug dankzij grensoverschrijdend project Duurzaam Gezond - Food Hospitality - januari 2015

 

UMC Utrecht zet vol in op duurzaamheid - Food Hospitality - januari 2015

 

Het belang van goede voeding in de zorg - Portret Carla Dik-Faber - Food Hospitality januari 2015

 

Nieuwe initiatieven gelanceerd tegen verspilling - Misset Catering - december 2014

 

Zorginstellingen reduceren voedselverspilling - Weekblad Facilitair nr 434 - 2014 - december 2014

 

Gezonde maaltijden als goedkoop medicijn - Misset Catering - november 2014

 

Wat je van dichtbij haalt is lekker(der) - Weekblad Facilitair - november 2014

 

Meer regionaal en biologisch in de instellingsmaaltijd en thuismaaltijd - Centrum Biologische Landbouw - november 2014

 

Ondervoeding onderschat - SEO Economisch Onderzoek - juli 2014

 

Meten is beter eten - Grote besparingen mogelijk op voedselvoorziening - Zorgvisie Magazine - 6 juni 2014

 

Minder verspilling met eten in de zorg - de Gelderlander - 2 juni 2014

 

Als niets meer smaakt - Noordhollands Dagblad - 17 mei 2014

 

Lekker: roomservice aan je ziekenhuisbed - Editie.nl - 14 mei 2014

 

Einde aan verspilling in de zorg - Dagblad Trouw - 13 mei 2014

 

Speciaal brood geeft kankerpatiënten smaak terug in Ikazia ziekenhuis - RTV Rijnmond - april 2014

 

Greenport levert duurzame maaltijden aan senioren - Nieuwe oogst editie midden - 29 maart 2014

 

Ouderen eten beter door voedsel uit regio - Noordhollands Dagblad - 25 maart 2014

 

Soep voor tijdens het afscheid van het leven - Thuis eten - het Parool - maart 2014

 

Patient-proof food succesvolle pilot op afdeling Medische Oncologie - Radboudumc - februari 2014

 

Voedselverkwisters verliezen geld - Bewustwording rond voedselversplling vordert traag - Food Hospitality januari 2014

 

Waste management werkt - Diverzio dringt voedselverspilling in de zorg gericht terug - Facilitair & Gebouwbeheer januari 2014

 

Groenten en fruit recht van de teler - Rabobank Dichterbij Peelland Zuid 1 2014

 

Leer smakelijk - learnings Diverzio januari 2015

 

Evaluatie van een voedingsconcept gebaseerd op streekgebonden biologische voeding en aandacht voor ambiance in een woonzorgcentrum voor ouderen - Louis Bolk Instituut 2013

 

Duurzaam koken en kosten besparen? Het kan - Gastvrije zorg december 2013

 

Jelle Ferwerda bracht smaak terug in Sint Maartenskliniek - Weekblad Facilitair december 2013

 

Samenwerking WestfriesGasthuis en GreenPort Noord-Holland Noord - december 2013

 

Duurzaam in het rijk van Jelle Ferwerda - ZorgInstellingen november 2013

 

Voordeel met voeding: verse streekproducten gezond, lekker én goedkoop - Arts en Auto - november 2013


Vivera We love Nature wint Jaarprijs Goede Voeding 2013 - november 2013

 

Lekker en duurzaam winterrecept door Dorien Soons - november 2013

 

Goed eten lijdt onder prijsdruk - Trouw - 4 november 2013

 

Streekproducten brengen patiënt dichter bij de voeding - Misset Catering - oktober 2013

 

Gastvrijheid in 15 seconden voor Koen Nouws Keij, directeur van Diverzio - Gastvrije Zorg oktober 2013

 

Gastvrijheid in 15 seconden voor Jelle Ferwerda, Hoofd Voeding en Gastenservice Sint Maartenskliniek en voorzitter van Diverzio - Gastvrije Zorg oktober 2013

 

Kwaliteit uit de streek - Eigentijd van PFZW - oktober 2013


Nieuwe boek Jamie Oliver: Bespaar met Jamie, koop verstandig, kook slim en verspil minder - oktober 2013

 

ChristenUnie wil wet tegen voedselverspilling - Nu.nl - 16 oktober 2013

 

Vers levert geld op: ziekenhuizen moeten streekproducten op menu zetten - Noordhollands Dagblad 6 september 2013

 

Maartenskliniek maakt school met streekmenu - de Gelderlander - 27 augustus 2013
 

Winnend recept Dorien Soons van VoetprintCooking in E-kookboek met Pierre Wind - juni 2013

 

Een zomers soepje - Jelle Ferwerda - NVLE - juni 2013 

 

Duurzaam is niet duur - Food Focus - juni 2013

 

Wat van dichtbij komt is lekker - Misset Catering - mei 2013

 

Zorg recept door Jelle Ferwerda - streekproducten - Gastvrije zorg - mei 2013  

 

Geen plofkip in Gelderse ziekenhuizen - Omroep Gelderland - mei 2013

 

Pierre Wind in TV programma Kassa: ‘Ziekenhuismaaltijden echt tegengevallen'  Food Hospitality - mei 2013

  

Streekproducten in de zorg - Duurzamer maar niet duurder - Food Hospitality - april 2013 

 

Streekproducten in de zorg - Van Hoeckel inspiratie magazine - maart 2013 

 

Afstand tussen boer en burger belemmert innovatie - 19 maart 2013

 

Ikazia Ziekenhuis wint wedstrijd ‘Het beste Menu van de Zorg’ 2013 - Food Hospitality maart 2013

 

Proeflokaal met regionale producten in Maxima Medisch Centrum - Food Hospitality maart 2013

 

Academische ziekenhuizen willen van plofkip af - NOS - maart 2013.pdf

 

Buurtboer zoekt nieuwe wegen naar consument - Oregional - Trouw 14 februari 2013

 

Interview Jaap Buis - UMC Radboud - duurzame voedingsvisie patientenzorg -Ruco februari 2013

 

Geluk en gezondheid in de zorg - innovatienetwerk- brochure sign 2013 

 

Enorme voedselverspilling in ziekenhuizen - Food Hospitality februari 2013

 

Liefde op het bord - Dagblad Trouw - 2 januari 2013 

 

Publicaties 2012 :

 

Streekproducten in het ziekenhuis - Dagblad Trouw - 27 december 2012 

 

Rapport - Duurzame streekproducten in de zorg - Stichting Landwaard - december 2012.

 

Stichting Diverzio stimuleert samenwerking tussen regionale agrariërs en zorginstellingen - Noord Hollands Dagblad - 28 november 2012

 

Ouderen in zorginstellingen gaan meer eten van het brabantse land - Percentage ondervoede 65 plussers is alarmerend - Brabants dagblad - november 2012  

 

Toer de Boer - het verhaal achter de maaltijd - Kokskoerier - oktober 2012 

 

Groen, gezond en productief - Min. EL&I - mei 2012 

 

7 duurzame ziekenhuizen - MVO Nederland - mei 2012 

 

Duurzame cateren smaakt naar meer - Vakblad F & G - april  2012 .pdf

 

Geld verdienen met terugdringen voedselverspilling - februari 2012 pdf

 

 Factsheet_duurzaam inkopen en overheidscatering - 2012.pdf

 

 Workshop Sint Maartenskliniek - Vakblad F&G .pdf

 

 

Publicaties 2011 :
 

Medical cooking - gastvrije zorg - november.2011.pdf
 

 

 Alles draait om smaak - zortotaal - 2012.pdf

 

 

Culinair genieten in de kliniek volkskrant.pdf



Sint Maartenskliniek wint wedstrijd met duurzaam menu - september 2011

 

Developing sustainable food chains..Plymouth Procurement Project.UK 2012

 

Chef de clinique - Volkskrant juli 2011

 

Proef de regio in eigen keuken - Gelderlander- 2011

 

Vers van de boer - Ervaringen met de organisatie en belevering van zorginstellingen - maart 2011

 

 

A tot Z - Wat gemeente doen om duurzaam voedsel te stimuleren - maart 2011

YoutubeTwitterLinkedin