Skip to content
FacebookTwitterYouTubeLinkedin
(013) 440 02 22Campuslaan 6 6602 HX WijchenInfo@diverzio.nl
diverziodiverzio
diverzio
  • Programma’s
    • Diverzio dashboard
    • Samenwerking
  • Nieuws
  • Praktijk cases
  • Publicaties
  • Over Diverzio
    • Diverzio stimuleert
    • Diverzio biedt
  • Contact
  • nl
 
  • Programma’s
    • Diverzio dashboard
    • Samenwerking
  • Nieuws
  • Praktijk cases
  • Publicaties
  • Over Diverzio
    • Diverzio stimuleert
    • Diverzio biedt
  • Contact
  • nl

8 april 2014 – Bijeenkomst Focus op ziekte en voeding te Den Bosch

Food Hospitality organiseert op 8 april de bijeenkomst Focus op Ziekte & Voeding. Gepersonaliseerde dienstverlening wordt de norm in de gezondheidszorg. Ook op het gebied van eten en drinken wordt steeds meer maatwerk geleverd om effectiever in te spelen op specifieke ziektebeelden. Diverse experts en ervaringsdeskundigen delen tijdens de middagbijeenkomst hun kennis en best practices over dit onderwerp, waarbij oncologie en dementie centraal staan.

Vragen waar u antwoord op krijgt:

• Welke invloed heeft eten en drinken op het verouderingsproces?
• Wat is het succes achter fingerfood voor dementerende ouderen?
• Hoe laat ik oncologiepatiënten beter eten?
• Wat is de werking van voedingsstoffen op het (zieke) lichaam?
• Hoe kan ik ziekte gerelateerde voeding toepassen binnen mijn zorginstelling?

Programma

13.00     Ontvangst
13.30     Opening door dagvoorzitter 
13.35     Doelgroepspecifieke voeding: nut en noodzaak (Herman Peppelenbos, programmaleider Doelgroepspecifieke Voeding bij Wageningen UR en lector Groene Gezondheid bij HAS Hogeschool).
14.05     Eiwitrijke maaltijden (Ira van der Plas, diëtiste gezondheidszorg (ouderen) bij AxionContinu / diëtiste en adviseur Chef Martin)
14.35     Het succes van fingerfood bij dementerende ouderen (Ron van Wees, manager Zorg bij Archipel Kanidas)
15.05     Pauze
15.35     Kookcafé voor mensen met kanker (Will van der Heijden, teamleider Voeding bij St. Elisabeth Ziekenhuis)
16.05     Voeding en verouderingsziektes (Kris Verburgh, arts, onderzoeker en auteur van onder meer De Voedselzandloper)
16.45     Patient-proof food (Barbara Fabels, diëtiste afdeling Medische Oncologie Radboudumc en Julian Noij, kok en patiënt)
17.00     Afsluiting met aansluitend een borrel

Voor een volledige beschrijving van het programma en inschrijven klik hier.

Voor wie: Hoofd voeding, facilitair manager, diëtist, hoofd keuken, chef-kok, hoofd hoteldienst etc.

1 april 2014

Lees ook

Brabantse zorgorganisaties maken samen stappen naar beter eten
15 februari 2019
Samenwerking Indicia
4 januari 2019
Masterclass Duurzaam en Gezond aan Tafel: een dag vol interactie, inspiratie én Rudolph
29 november 2018
Menu
  • Programma’s
  • Nieuws
  • Over Diverzio
  • Contact
  • Privacy Policy
Contact
  • Telefoon
    (013) 440 02 22
  • E-mail
    Info@diverzio.nl
  • Adres
    Campuslaan 6 6602 HX Wijchen

Vind ons op:

FacebookTwitterYouTubeLinkedin