Skip to content
FacebookTwitterYouTubeLinkedin
(013) 440 02 22Spoorlaan 348 5038 CC TilburgInfo@diverzio.nl
diverzio2diverzio2
diverzio2
  • Programma’s
    • Diverzio dashboard
    • Samenwerking
  • Nieuws
  • Praktijkcases
  • Publicaties
  • Over Diverzio
    • Diverzio stimuleert
    • Diverzio biedt
  • Contact
  • nl
 
  • Programma’s
    • Diverzio dashboard
    • Samenwerking
  • Nieuws
  • Praktijkcases
  • Publicaties
  • Over Diverzio
    • Diverzio stimuleert
    • Diverzio biedt
  • Contact
  • nl

Inspiratie- en smaaksessie bij Zorgbalans te IJmuiden

Op 9 oktober j.l. vond er een inspiratie- en smaaksessie plaats op de Zorgbalans-locatie WF Visserhuis in IJmuiden. Koks van alle 13 Zorgbalans-woonzorglocaties kregen een workshop van topkok Jelle Ferwerda, voorzitter van Diverzio en hoofd voeding en gastenservice van de Sint Maartenskliniek.

Het draaide op deze herfstdag allemaal om het Kerstmenu, dat diende als ‘kapstok’. De enthousiaste koks waren zeer gemotiveerd om te leren over verschillende manieren van bereiding, presentatie, combinaties van gerechten en ook smaaksturing. Hoe kook je nu voor je doelgroep (veelal ouderen) die te kampen heeft met een sterk verminderde smaak? Op welke manieren kun je bewoners met bepaalde ingrediënten toch smaakprikkels geven? Ze kregen van Jelle tips & tricks om op een creatieve manier te werken met verse ingrediënten in combinatie met convenience producten.

Na een middag van gezamenlijk culinair testen en uitproberen heeft het koksteam onder leiding van Jelle Ferwerda een fantastisch feestje voorbereid. In de avond stond er namelijk een uitgebreide proeverij op het programma voor 95 voedingscommissieleden van de verschillende locaties, bestaande uit bewoners, management en leden van de cliëntenraad. Hierbij werden een aantal gerechten uit het Kerstmenu geserveerd aan feestelijk gedekte tafels in kerstsferen, waaronder:

  • Gerookte Hoenderfilet met Baby-leaf-mesclunsalade, gedroogde abrikoos en yoghurt-citroendressing
  • Duo van gepocheerde zijdezalm en gerookte zalm met aspergemousse
  • Gevulde kippendij en kalfssucade met spruitjes gegarneerd met spekjes en amandelen en diverse aardappelgarnituren

De workshop en proeverij is georganiseerd in samenwerking met Zorgbalans, Allinc. en Eetgemak.

14 oktober 2014

Lees ook

Diverzio en Local2Local slaan handen ineen
22 januari 2021
Aftermovie Pitch & Match Gezonde Korte Ketens Limburg
5 november 2020
Volop matches tijdens vierde bijeenkomst Gezonde Korte Ketens in Venlo
15 oktober 2020
Menu
  • Programma’s
  • Nieuws
  • Over Diverzio
  • Contact
  • Privacy Policy
Contact
  • Telefoon
    (013) 440 02 22
  • E-mail
    Info@diverzio.nl
  • Adres
    Spoorlaan 348 5038 CC Tilburg

Vind ons op:

FacebookTwitterYouTubeLinkedin