Skip to content
FacebookTwitterYouTubeLinkedin
(013) 440 02 22Spoorlaan 348 5038 CC TilburgInfo@diverzio.nl
diverzio2diverzio2
diverzio2
  • Programma’s
    • Diverzio dashboard
    • Samenwerking
  • Nieuws
  • Praktijkcases
  • Publicaties
  • Over Diverzio
    • Diverzio stimuleert
    • Diverzio biedt
  • Contact
  • nl
 
  • Programma’s
    • Diverzio dashboard
    • Samenwerking
  • Nieuws
  • Praktijkcases
  • Publicaties
  • Over Diverzio
    • Diverzio stimuleert
    • Diverzio biedt
  • Contact
  • nl

6 april 2016 Commissaris van de Koning op bijeenkomst Duurzaam en gezond aan tafel

Er is de afgelopen anderhalf jaar in de regio Friesland een mooie en belangrijke ontwikkeling op gang gekomen rondom het eten in de zorg, via het programma: ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’. Op grote schaal hebben een 14-tal verschillende zorgorganisaties –ziekenhuizen, GGZ, ouderenzorg- samen met elkaar gewerkt aan verbetering van hun maaltijdvoorziening. Dit heeft een grote impact gehad op het welzijn en welbevinden van kwetsbare groepen zoals senioren, patiënten en cliënten binnen deze instellingen.

Tijdens de bijeenkomst geven we inkijk in de processen en de resultaten. Aanwezig zullen zijn de Commissaris van de Koning van Friesland John Jorritsma en Marjan Minnesma, directeur van Urgenda en bekend van de (gewonnen) ‘Klimaatzaak tegen de Staat’ en van The Climate Miles, alsook de 14 deelnemende zorgorganisaties.

In geen enkele regio heeft eerder zo’n samenwerking en ‘chemie’ plaatsgevonden, op zulke schaal en met zulke resultaten. Smaakt dat niet naar meer?

Programma:

09:30 uur  Inloop met koffie en thee

10:00 uur  Opening
Bert van der Hoek | Directeur Strategische relaties De Friesland Zorgverzekeraar

10:05 uur  Het belang van gezond en duurzaam eten & drinken in de zorg voor inwoners regio Friesland
John Jorritsma | Commissaris van de Koning Friesland

10:15 uur  Circulair Friesland: voorop lopen en meebouwen aan een duurzame toekomst
Marjan Minnesma | Directeur Urgenda

10:30 uur  Smaaksturing in de zorg met proeverij
Korte terugblik project smaaksturing Antonius Ziekenhuis en project Aan tafel
Jelle Ferwerda | Specialist Gastronomie en Gastvrijheid Sint Maartenskliniek & voorzitter                       Diverzio
Thijs Geerdink | Afdelingshoofd Centrale keuken Maaltijdservice Patyna en Antonius                               Zorggroep

11:15 uur  Resultaten programma Duurzaam en Gezond aan tafel – kwaliteitsverbeteringen en                                 verduurzaming van de zorgmaaltijd bij 14 zorginstellingen
Koen Nouws Keij | Directeur Diverzio

12:15 uur  Duurzame en gezonde lunch – door en voor de zorg

13:15 uur  Woordje Nynke van der Meulen | Strategisch adviseur Zorg en Gezondheid De Friesland                         Zorgverzekeraar

13:25 uur  Officiële uitreiking certificaten deelnemers

13:40 uur  Slotwoord met aansluitend Netwerkborrel met (h)eerlijke hapjes

Klik hier voor het volledige programma.

Dit is een besloten bijeenkomst en aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via maartje@diverzio.nl

Meer informatie over Duurzaam en Gezond aan Tafel? Klik hier.

10 maart 2016

Lees ook

Aftermovie Pitch & Match Gezonde Korte Ketens Limburg
5 november 2020
Volop matches tijdens vierde bijeenkomst Gezonde Korte Ketens in Venlo
15 oktober 2020
Pitch & match slotbijeenkomst – 14 oktober 2020
18 juni 2020
Menu
  • Programma’s
  • Nieuws
  • Over Diverzio
  • Contact
  • Privacy Policy
Contact
  • Telefoon
    (013) 440 02 22
  • E-mail
    Info@diverzio.nl
  • Adres
    Spoorlaan 348 5038 CC Tilburg

Vind ons op:

FacebookTwitterYouTubeLinkedin