Skip to content
FacebookTwitterYouTubeLinkedin
(013) 440 02 22Spoorlaan 348 5038 CC TilburgInfo@diverzio.nl
diverzio2diverzio2
diverzio2
  • Programma’s
    • Diverzio dashboard
    • Samenwerking
  • Nieuws
  • Praktijkcases
  • Publicaties
  • Over Diverzio
    • Diverzio stimuleert
    • Diverzio biedt
  • Contact
  • nl
 
  • Programma’s
    • Diverzio dashboard
    • Samenwerking
  • Nieuws
  • Praktijkcases
  • Publicaties
  • Over Diverzio
    • Diverzio stimuleert
    • Diverzio biedt
  • Contact
  • nl

31 mei 2016 – tv-uitzending NPO3 Hoe werkt je smaak eigenlijk?

Zoet, zout , zuur, bitter en umami? Hoeveel smaken zijn er eigenlijk? En hoe werkt dat dan?

Hoe zou het zijn als je van het eten van een bord met bonen dezelfde kick zou kunnen krijgen als van een chocoladetaart? En waarom vind je het één wel lekker en het ander niet? In de tv-uitzending 3Doc Hoe werkt je smaak? krijg je antwoord op vragen waarvan het antwoord op het puntje van je tong ligt.

Wat heb je aan smaak?

Smaak is een van je belangrijkste zintuigen. Het hangt nauw samen met plezier en genot, maar het is ook een van de minst begrepen zintuigen. Het smaakonderzoek is een wetenschap in opkomst, en in deze documentaire wordt gekeken wat je eraan kunt hebben. Want als je leert begrijpen wat er in je hersenen gebeurt vanaf het ogenblik dat je eten je tong raakt, wordt het misschien een stuk makkelijker om gezond te eten.

Gemist? Klik hier om de uitzending te bekijken!

2 juni 2016

Lees ook

Aftermovie Pitch & Match Gezonde Korte Ketens Limburg
5 november 2020
Volop matches tijdens vierde bijeenkomst Gezonde Korte Ketens in Venlo
15 oktober 2020
Pitch & match slotbijeenkomst – 14 oktober 2020
18 juni 2020
Menu
  • Programma’s
  • Nieuws
  • Over Diverzio
  • Contact
  • Privacy Policy
Contact
  • Telefoon
    (013) 440 02 22
  • E-mail
    Info@diverzio.nl
  • Adres
    Spoorlaan 348 5038 CC Tilburg

Vind ons op:

FacebookTwitterYouTubeLinkedin