Duurzaam en gezond aan Tafel

Over smaak valt wel te twisten

Duurzaam en gezond aan Tafel Brabant 2.0

De nieuwe regionale economie, circulaire catering in de zorg

Nadat een aantal Brabantse zorgorganisaties tussen oktober 2018 en juni 2019 al deelnam aan het programma Duurzaam en gezond aan tafel, krijgt deze regio nu de primeur van een nieuw ontwikkelprogramma van Diverzio: ‘De nieuwe regionale economie: circulaire catering in de zorg’. Dat wordt gerealiseerd onder de bekende paraplu van Duurzaam en gezond aan tafel en is feitelijk een mooi vervolg op dat programma.

I

De masterclasses bieden inspiratie, motivatie en verspreiding van kennis. Dit programma gaat over de uitdagende vraagstukken van de eiwittransitie, circulair en lokaal én we horen graag van de koploper organisaties waar ze nu staan t.o.v. het eerste programma.

Drie pijlers:

  • 1. Eiwittransitie – minder dierlijk, meer plantaardig
  • 2. Circulair en lokaal – wat is er mogelijk en hoe de je dat
  • 3. Gezonde voeding – menu van de toekomst

 

Masterclass 1: Eiwittransitie (24 maart 9.00-13.00u)

  • Locatie: Jamfabriek, ‘s Hertogenbosch
  • Spreker en workshop (Lisette Bossert, Bossert Kookwerken): Plantaardig koken in de zorg – hoe doen we dat?
  • In gesprek; de rol van plantaardig koken in de zorginstelling heden of toekomstmuziek?
  • Presentatie ‘menu van de toekomst, kansen voor plantaardige voeding’, Zsuzsan Proos programma directeur Diverzio

Masterclass 2: Circulair en regionaal eten en drinken (21 april 9.00-13.00u)

  • Locatie: GGZ BreBurg / Klasse Theater, Tilburg
  • Spreker (G. Titulaer, Oregional):  Hoe krijgen we ons voedselaanbod circulair – kiezen voor duurzaam geproduceerde producten uit de korte keten
  • In gesprek; kansen en bedreigingen voor regionaal inkopen (o.l.v. Local2Local) ‘’Tour de boer’ in de praktijk
  • Presentatie: Mark Frederiks, managing director Local2Local; de kracht van regionale voedselsystemen, waar staan we en hoe kan de zorg hierop inhaken?

Masterclass 3:  Voeding als medicijn (31 mei 9.00-13.00u)

  • Locatie: Van Neynsel de Grevelingen, ‘s Hertogenbosch
  • Wat is de rol van gezonde voeding en leefstijl bij preventie in de zorg?
  • Wat is het menu van de toekomst – goed voor mens en aarde - voor de zorg?
  • In gesprek: onderlinge benchmark van duurzame en gezonde voedingsconcepten en voedingsvisies

Deelname aan het programma staat open voor (Brabantse) zorginstellingen, agrifood ondernemers en andere ketenpartijen. Lees de leaflet hieronder maar eens door.

Heb je interesse? Bel ons op 013-4400222 of mail naar info@diverzio.nl.