Skip to content
Facebook
Twitter
YouTube
Linkedin
(013) 440 02 22
Spoorlaan 348 5038 CC Tilburg
Info@diverzio.nl
diverzio2
Programma’s
Diverzio dashboard
Samenwerking
Nieuws
Praktijkcases
Publicaties
Over Diverzio
Diverzio stimuleert
Diverzio biedt
Contact
Programma’s
Diverzio dashboard
Samenwerking
Nieuws
Praktijkcases
Publicaties
Over Diverzio
Diverzio stimuleert
Diverzio biedt
Contact
Publicaties
Hieronder ziet u een overzicht van de publicaties van Diverzio.
2019
Terug naar de basis (LLTB nieuws - 16 november 2019)
Nutrition and lifestyle intervention in type 2 diabetes
Proefschrift ‘ HOSPITAL MEAL SERVICES ‘door Dorian Dijxhoorn april 2019
DAGELIJKSE KOST Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem - april 2019
Groente inname bij dementie - VG Fingerfoods april 2019
Succesvol groente aanbieden aan verstandelijk beperkte kinderen - april 2019
Barrières en bevorderende maatregelen groente consumptie voor nierpatienten- april 2019
2018
Skipr - Duurzame doorbraak komt van onderop - november 2018
Dichterbij - lekker en gezond voor iedereen - november 2018
Skipr - als wij erin geloven, dan voeren we het gewoon door - november 2018
Brabants Dagblad - Duurzaam Gezond aan Tafel - 20 september 2018
Almanak Gezonde korte ketens Zuid Holland - diverzio april 2018
Almanak Gezonde korte ketens Midden Oost Nederland - diverzio april 2018
Almanak Gezonde korte ketens Noord Holland Noord - diverzio
Kleine porties uit ziekenhuis helpen patient - Gelderlander januari 2018
2017
Verbinding agri en zorg - Dichterbij Rabobank Rijk van Nijmegen - december 2017
Voeding als zorgconcept - Dichterbij Rabobank Het Haringvliet - december 2017
Duurzaam en gezond - Dichterbij Rabobank oost-Betuwe - december 2017
De winst van gezonde voeding - Skipr - december 2017
Footprint Duurzaam en Gezond aan Tafel - Magazine RvN@ - november 2017
Stel je eens voor... - NRC Handelsblad - 17 oktober 2017
Lokale voeding in de zorg - Dichterbij - september 2017
Rapportage uitkomsten focusgroepen met ouderen en mantelzorgers in Friesland - Zorgbelang Fryslân - juni 2017
Rapportage individuele interviews met ouderen in Friesland - Stuurgroep Ondervoeding - juli 2017
Flyer Goed Gevoed Ouder Worden in Friesland
Rapport De Kas van de Toekomst - Aeres Hogeschool Almere, Diverzio en het Westfriesgasthuis - juni 2017
Ouderen gaan voor traditie aan tafel bij Vrijwaard - Dichterbij Rabobank Kop van Noord-Holland - voorjaar 2017
Leefstijl als medicijn - NRC Live - 19 april 2017
Rapport Rijk van Nijmegen 2025 - Rabobank en Gemeenten Rijk van Nijmegen - Samenwerken aan welvaart en welzijn in de regio
Lekker en goed eten bevordert het herstel - Misset Catering - 24 februari 2017
Radboudumc loopt voorop met groene maatregelen - Dagblad Trouw - 20 februari 2017
Rapport Rijk van Nijmegen 2025 - Rabobank en Gemeenten Rijk van Nijmegen - Samenwerken aan welvaart en welzijn in de regio
Niet koken met pakjes - Schager Courant - 15 februari 2017
Niet koken met pakjes en zakjes maar met eerlijke bloemkool - Dagblad West-Friesland - 15 februari 2017
Telers leveren zorginstellingen hun verse waar - Dagblad West-Friesland - 15 februari 2017
Telers leveren hun verse waar aan zorginstellingen - Alkmaarsche Courant - 15 februari 2017
Bouw een concertgebouw voor de zorg - Interview Thomas Rau - Zorginstellingen - februari 2017
Wat ligt er op ons bord Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland RIVM Rapport 2017
2016
Thema Voeding en Gezondheid - Zorgscoop Rabobank - december 2016
Gezond eten is een mensenrecht - Dichterbij Rabobank Kop van Noord-Holland - december 2016
Eten als medicijn - Dichterbij Rabobank Rijk van Nijmegen - december 2016
Rapport Kansen voor meer groenten en fruit in zorginstellingen - Wageningen University & Research - november 2016
Goede zorg met groente uit de streek - Nieuwe oogst - 15 oktober 2016
Zorgbestuurder ziet belang voedsel voor gezondheid - BoardRoom Zorg - september 2016
Tevreden eters en kosten besparen. Het kan met deze 5+1 stappen - Gastvrije Zorg - 2 september 2016
Integrale aanpak maaltijdvoorziening zorginstellingen. Duurzaam en Gezond aan Tafel - Gastvrije Zorg - juni 2016
Helft ziekenhuizen werkt met verouderd voedingsconcept - onderzoek Stuurgroep Ondervoeding - Gastvrije Zorg - mei 2016
Rapport voedingsconcepten in de Nederlandse ziekenhuizen Stuurgroep Ondervoeding in opdracht van Ministerie VWS - mei 2016
Winst door lekker eten - Leeuwarder Courant - 7 april 2016
Van vers en lokaal eten wordt iedereen beter - Friesch Dagblad - 7 april 2016
2015
De belangrijke rol van ziekenhuismaaltijden - Maartensmagazine - november 2015
Lekker koken kost niet veel - Food Hospitality editie 6 september 2015
Bewustwording rond het kookproces - lichte trend naar zelf koken in de zorg - Food Hospitality editie 3 mei 2015
Onderzoeksrapport INTERREG project Duurzaam Gezond - mei 2015
Vers, gezond en duurzaam eten in Greenport Noord-Holland Noord - Weekblad Facilitair - april 2015
Langer fit met beter eten - Wageningen World - maart 2015
Verpleeghuizen verspillen meer dan alleen voedsel - Weekblad Facilitair - maart 2015
Demente oudere haakt af bij Mexico-mix - Volkskrant - 14 maart 2015
Trouw Tafeltje-dek-je test 2015 eten voor ouderen kan zoveel beter - Dagblad Trouw - 7 februari 2015
Arnhemse zorginstelling Insula Dei dringt waste terug dankzij grensoverschrijdend project Duurzaam Gezond - Food Hospitality - januari 2015
UMC Utrecht zet vol in op duurzaamheid - Food Hospitality - januari 2015
Het belang van goede voeding in de zorg - Portret Carla Dik-Faber - Food Hospitality januari 2015
2014
Meer regionaal en biologisch in de instellingsmaaltijd en thuismaaltijd - Centrum Biologische Landbouw - november 2014
Zorginstellingen reduceren voedselverspilling - Weekblad Facilitair nr 434 - 2014 - december 2014
Gezonde maaltijden als goedkoop medicijn - Misset Catering - november 2014
Wat je van dichtbij haalt is lekker(der) - Weekblad Facilitair - november 2014
Meer regionaal en biologisch in de instellingsmaaltijd en thuismaaltijd - Centrum Biologische Landbouw - november 2014
Ondervoeding onderschat - SEO Economisch Onderzoek - juli 2014
Meten is beter eten - Grote besparingen mogelijk op voedselvoorziening - Zorgvisie Magazine - 6 juni 2014
Minder verspilling met eten in de zorg - de Gelderlander - 2 juni 2014
Einde aan verspilling in de zorg - Dagblad Trouw - 13 mei 2014
Greenport levert duurzame maaltijden aan senioren - Nieuwe oogst editie midden - 29 maart 2014
Ouderen eten beter door voedsel uit regio - Noordhollands Dagblad - 25 maart 2014
Soep voor tijdens het afscheid van het leven - Thuis eten - het Parool - maart 2014
Patient-proof food succesvolle pilot op afdeling Medische Oncologie - Radboudumc - februari 2014
Voedselverkwisters verliezen geld - Bewustwording rond voedselversplling vordert traag - Food Hospitality januari 2014
Waste management werkt - Diverzio dringt voedselverspilling in de zorg gericht terug - Facilitair & Gebouwbeheer januari 2014
Groenten en fruit recht van de teler - Rabobank Dichterbij Peelland Zuid 1 2014
2013
Samenwerking WestfriesGasthuis en GreenPort Noord-Holland Noord - december 2013
Jelle Ferwerda bracht smaak terug in Sint Maartenskliniek - Weekblad Facilitair december 2013
Duurzaam koken en kosten besparen? Het kan - Gastvrije zorg december 2013
Duurzaam in het rijk van Jelle Ferwerda - ZorgInstellingen november 2013
Goed eten lijdt onder prijsdruk - Trouw - 4 november 2013
Lekker en duurzaam winterrecept door Dorien Soons - november 2013
Vivera We love Nature wint Jaarprijs Goede Voeding 2013 - november 2013
Voordeel met voeding: verse streekproducten gezond, lekker én goedkoop - Arts en Auto - november 2013
ChristenUnie wil wet tegen voedselverspilling - Nu.nl - 16 oktober 2013
Nieuwe boek Jamie Oliver: Bespaar met Jamie, koop verstandig, kook slim en verspil minder - oktober 2013
Kwaliteit uit de streek - Eigentijd van PFZW - oktober 2013
Streekproducten brengen patiënt dichter bij de voeding - Misset Catering - oktober 2013
Vers levert geld op: ziekenhuizen moeten streekproducten op menu zetten - Noordhollands Dagblad 6 september 2013
Maartenskliniek maakt school met streekmenu - de Gelderlander - 27 augustus 2013
Een zomers soepje - Jelle Ferwerda - NVLE - juni 2013
Winnend recept Dorien Soons van VoetprintCooking in E-kookboek met Pierre Wind - juni 2013
Duurzaam is niet duur - Food Focus - juni 2013
Geen plofkip in Gelderse ziekenhuizen - Omroep Gelderland - mei 2013
Zorg recept door Jelle Ferwerda - streekproducten - Gastvrije zorg - mei 2013
Wat van dichtbij komt is lekker - Misset Catering - mei 2013
Pierre Wind in TV programma Kassa: ‘Ziekenhuismaaltijden echt tegengevallen' Food Hospitality - mei 2013
Streekproducten in de zorg - Duurzamer maar niet duurder - Food Hospitality - april 2013
Afstand tussen boer en burger belemmert innovatie - 19 maart 2013
Streekproducten in de zorg - Van Hoeckel inspiratie magazine - maart 2013
Academische ziekenhuizen willen van plofkip af - NOS - maart 2013
Proeflokaal met regionale producten in Maxima Medisch Centrum - Food Hospitality maart 2013
Ikazia Ziekenhuis wint wedstrijd ‘Het beste Menu van de Zorg’ 2013 - Food Hospitality maart 2013
Buurtboer zoekt nieuwe wegen naar consument - Oregional - Trouw 14 februari 2013
Enorme voedselverspilling in ziekenhuizen - Food Hospitality februari 2013
Interview Jaap Buis - UMC Radboud - duurzame voedingsvisie patientenzorg -Ruco februari 2013
Liefde op het bord - Dagblad Trouw - 2 januari 2013
Geluk en gezondheid in de zorg - innovatienetwerk- brochure sign 2013
Evaluatie van een voedingsconcept gebaseerd op streekgebonden biologische voeding en aandacht voor ambiance in een woonzorgcentrum voor ouderen - Louis Bolk Instituut 2013
2012
Streekproducten in het ziekenhuis - Dagblad Trouw - 27 december 2012
Rapport - Duurzame streekproducten in de zorg - Stichting Landwaard - december 2012.
Stichting Diverzio stimuleert samenwerking tussen regionale agrariërs en zorginstellingen - Noord Hollands Dagblad - 28 november 2012
Ouderen in zorginstellingen gaan meer eten van het brabantse land - Percentage ondervoede 65 plussers is alarmerend - Brabants dagblad - november 2012
Toer de Boer - het verhaal achter de maaltijd - Kokskoerier - oktober 2012
Groen, gezond en productief - Min. EL&I - mei 2012
7 duurzame ziekenhuizen - MVO Nederland - mei 2012
Duurzame cateren smaakt naar meer - Vakblad F & G - april 2012
Geld verdienen met terugdringen voedselverspilling - februari 2012
Workshop Sint Maartenskliniek - Vakblad F&G
Factsheet_duurzaam inkopen en overheidscatering - 2012
2011
Alles draait om smaak - zortotaal - 2012
Developing sustainable food chains..Plymouth Procurement Project.UK 2012
Medical cooking - gastvrije zorg - november.2011
Sint Maartenskliniek wint wedstrijd met duurzaam menu - september 2011
Chef de clinique - Volkskrant juli 2011
A tot Z - Wat gemeente doen om duurzaam voedsel te stimuleren - maart 2011
Vers van de boer - Ervaringen met de organisatie en belevering van zorginstellingen - maart 2011
Proef de regio in eigen keuken - Gelderlander- 2011
Culinair genieten in de kliniek volkskrant
2010
'Nieuwe keuken in Oude Pekela biedt verse maaltijden uit de streek' - persbericht - maart 2010
'Gebruik streekproducten in zorginstellingen' - Gastvrije zorg - maart 2010
'Bio Breekt door in zorg' - Food Hospitality - januari/februari 2010
'Eerlijk over eten' - Koks koerier
Rapport Mooie Maaltijd Ouderenzorg Genietende Groene Tafel 2010
2009
'Eten van dichtbij' - werkplaats - september 2009
'Streekproduct verovert menukaart' - Facilitair - 2009
Evaluatie economische impact of local food - UK - 2004