11 mei 2017 – Telers en kwekers pitchen hun aanbod richting zorg op bijzondere slotbijeenkomst Gezonde Korte Ketens

Diverzio Netwerk
GKK
4 mei 2017

Op 11 mei a.s. vindt in Den Helder een bijzondere bijeenkomst plaats. Dan ontmoeten bijna 40 regionale agri/food ondernemers een twintigtal inkopers van zorginstellingen. Dit is een combinatie van twee mooie programma’s die in het noorden van Nederland plaats vinden. Het programma ‘Duurzaam en gezond aan tafel’ is inmiddels een landelijke beweging waarbij zorgorganisaties regionaal, duurzaam en vers gaan koken. Het traject ‘Gezonde Korte Ketens’ is juist vanuit de agrarische / food hoek ingestoken waarbij voedselproducenten kijken naar de mogelijkheden voor regionale afzet bij zorginstellingen.

Inmiddels hebben ruim 40 regionale agri/food ondernemers in Noord-Holland het programma ‘Gezonde Korte Ketens’ bijna afgerond. Gepassioneerde, gemotiveerde telers, boeren en kwekers met prachtige bedrijven die graag hun verse streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties in dezelfde regio willen brengen. Daarmee willen ze een bijdrage leveren aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten, cliënten, bewoners en personeel in de volle breedte van de zorg. Hun aanbod varieert van aardappels tot toffe peren, vlees, honing, eieren, zuivel, groenten en fruit.

Op 11 mei a.s. van 12.30 tot 17.00 uur is hét moment dat deelnemers van beide programma’s in Noord-Holland samen komen. De agri/food ondernemers presenteren zich middels een pitch aan een panel van geïnteresseerde zorgorganisaties. Naast individueel kennis maken is er via een pitch de gelegenheid voor ondernemers om plannen en producten te presenteren. Om te ruiken, proeven en te voelen. Zakelijke kruisbestuiving in optima forma.

Praktische informatie voor deze bijzondere slotbijeenkomst:

Bijeenkomst ‘Gezonde korte ketens’
Donderdag 11 mei 2017
Van 12.30 tot 17.00 uur (incl. lunch)
Locatie: Rabobank Kop van Noord-Holland, Verkeerstorenweg 3, 1786 PN Den Helder

Aanmelden

Aanmelden kan bij Natascha Snelder van stichting Diverzio: natascha@diverzio.nl, telefoonnummer 024-820 02 80.

Het programma Gezonde Korte Ketens is gericht op agrifood-ondernemers, die hun verse streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties in de regio willen brengen. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten en cliënten in de volle breedte van de zorg. Dit programma in de regio Noord-Holland-Noord wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Diverzio, de Rabobanken Alkmaar e.o., Kop van Noord-Holland en West-Friesland.

Meer informatie: Koen Nouws Keij – directeur stichting diverzio: info@diverzio.nl of (013) 440 02 22

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.