Geanimeerde derde Masterclass in Drachten

DGAT
Praktijkcase
2 oktober 2015

De derde Masterclass ‘Duurzaam en gezond aan tafel’ vond woensdag 30 september plaats bij ZuidOostZorg in Drachten. Op de fraaie locatie Neibertilla kwamen vertegenwoordigers van de 14 deelnemende zorginstellingen uit de regio Friesland en Noord-Holland bij elkaar om kennis en ervaringen te delen. Zij waren méér dan ‘wolkom’ bij Erik Willems (business unit manager voeding) en zijn team. Die haalden alles uit de kast om de gasten een smakelijk kijkje in de keuken te bieden, compleet met een bezoek aan de eerlijke winkel én het proeven van bitterballen, gevuld met suikerbrood, aan toe.

Alle instellingen presenteerden deze dag de uitkomsten van hun nulmeting op het gebied van voedselverspilling. Daarnaast kwamen de resultaten van de afgelopen periode gehouden onderzoeken naar duurzame inkoop, maaltijdtevredenheid en de financiële begroting aan bod. Alle informatie die hieruit werd gehaald, werd overzichtelijk getoond met behulp van het nieuwe Diverzio Dashboard.

Dit handige hulpmiddel leverde op een aantal locaties al snel een breder draagvlak voor de verduurzaming van eten een drinken op. Tussen de presentaties door sprak gastheer Erik Willems over de manier van werken bij ZuidOostZorg, waarbij de Nieuwe Nederlandse keuken een prominente rol inneemt. Ook kwam Ivar Borst (gastvrijheidscoach) van het Noordhollandse Vrijwaard aan het woord over de transitieslag naar een regionale duurzame zorgkeuken, die zijn ouderenzorgorganisatie samen met Diverzio aan het maken is. Jelle Ferwerda (specialist gastvrijheid en gastronomie) vulde hem waar nodig aan.

De middag werd besloten met het aanreiken van tips voor concrete verbeterplannen op de genoemde gebieden. Daarmee gaat de groep de komende tijd aan de slag, in de aanloop naar de vierde Masterclass, eind november. Diverzio ziet met genoegen dat de deelnemers aan de serie Masterclasses zich betrokken en enthousiast inzetten, als ware ambassadeurs binnen hun organisaties. Ze luisteren naar elkaar, leren van elkaar en brengen het geleerde ook weer snel in de praktijk. Dat biedt alle vertrouwen voor de laatste twee Masterclasses.

 

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.