28 januari 2016 – Middagje Wijchen smaakte naar méér

DGAT
Diverzio Netwerk
3 februari 2016

Ze kwamen uit Friesland, uit Noord-Holland, uit Brabant, eigenlijk uit alle windrichtingen: de genodigden voor de feestelijke opening van de nieuwe uitvalsbasis van Diverzio. Relaties en familie wilden allemaal wel eens zien hoe die bijzondere locatie er nu eigenlijk uit zag. En dus was het gezellig druk in sociaal-cultureel-educatief centrum het Mozaïek.

Feestelijke opening

Mozaïek-directeur Hans Jansen roemde tijdens de officiële opening het lef en ondernemerschap van zijn nieuwe huurder. Wethouder Agnes Schaap van de gemeente Wijchen, met een achtergrond in de zorg, sloot daar naadloos op aan. Zij was trots op de aanwezigheid van Diverzio in haar gemeente. Ze stelde dat binnen de stichting gastvrijheid en duurzaamheid samenkomen. De openingshandeling werd vervolgens verricht door Diverzio-bestuurslid Linde Nouws Keij. Zij knipte de linten rondom het schoolbord door en onthulde zo enkele toepasselijke teksten. Alle aanwezigen brachten daarna een toost uit op een succesvolle toekomst.

Symposium

Na de feestelijke opening begaf het hele gezelschap zich naar beneden voor het informatieve deel van de middag. Dat werd ludiek afgetrapt met een kennisquiz over duurzaam eten en drinken: koksmuts op, koksmuts af. Quizmaster Maartje Vervuurt wist in een handvol vragen de deelnemers terug te brengen tot één winnaar. Jacques Dekker, de bevlogen ondernemer/bestuurder uit Noord-Holland, mocht daarna als eerste spreker van het speciaal voor deze middag georganiseerde symposium het woord nemen. Hij stond stil bij de relatie tussen landbouw en zorg, brak een lans voor gezonde producten en betoogde dat grootschaligheid niet altijd het antwoord is.

Helene van der Vloed van MVO Nederland nam aansluitend de aanwezigen mee in de beginselen van duurzame zorg. Zij onderstreepte het belang van positieve gezondheid. Voorzitter Jelle Ferwerda van Diverzio liet zijn toehoorders een bijzondere smaakervaring ondergaan in zijn presentatie over smaak en smaaktoptimalisatie. Diverzio-directeur Koen Nouws Keij mocht het symposium afsluiten. Hij bracht met gepaste trots in kaart wat er in de voorbij jaren door de stichting is neergezet in het land en illustreerde dat door diverse aanwezigen met hun specifieke programma’s te noemen.

Proeverij

Mike Venekamp van Atlantis Handelshuis sloeg hierna een bruggetje naar de proeverij, die op informele wijze in het proeflokaal werd gehouden. Daar kwamen onder meer de befaamde bieterballen voorbij, maar kon ook worden genoten van de biologische topwijnen van wijnhoeve de Colonjes uit Groesbeek, de streeksappen uit Overasselt, boerenkazen van Diervoort te Wijchen en diverse lekkernijen uit de keuken van Jelle Ferwerda. Het werd zo een geanimeerde middag, waarbij het formele gedeelte naadloos overliep in de informele proeverij. Niemand ging met lege handen naar huis. Naast de opgedane kennis en contacten van de middag stond er namelijk voor elke gast een flesje Wijchense walnotendressing klaar, als illustratie van het feit dat lekker en duurzaam eten nu eenmaal verbindt.

Wilt u meer zien van deze bijzondere middag? Klik hier voor een uitgebreide impressie!

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.