Compilatie programma Duurzaam en Gezond aan Tafel Friesland

DGAT
Video
5 april 2016

14 zorgorganisaties in de regio Friesland hebben in anderhalf jaar tijd mooie resultaten geboekt in het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Hun voedselverspilling is gedaald tot ver onder het landelijk gemiddelde, er wordt duurzamer ingekocht en de patiënten en cliënten geven het eten een hogere waardering. Ook het financiële plaatje is een stuk gezonder geworden. Stichting De Friesland, stichting Diverzio en Antonius Zorggroep kijken met trots terug op het project én met vertrouwen naar de toekomst.

Masterclasses

De deelnemers aan de Masterclass Duurzaam en Gezond aan Tafel volgden een training, deelden kennis, proefden (letterlijk) van elkaars bekwaamheid en werkten aan verbetering van hun maaltijdvoorziening. De acties focusten rond vier punten: het terugdringen van de voedselverspilling, het verhogen van de maaltijdtevredenheid, het verduurzamen van de inkoop (met biologische, fair trade en streekproducten) en het beheersen van de kosten. Bij alle deelnemers werd hier draagvlak voor gecreëerd en werk van gemaakt. Dit is wat Diverzio noemt de ‘integrale aanpak’.

Op alle gebieden begon men met het creëren van inzichten. Praktijkgericht onderzoek werd gevolgd door monitoring via het online Diverzio Dashboard. Aan de hand van de resultaten stelden de deelnemers verbeterplannen op en implementeerden deze. Daarbij werden de verbeterpunten structureel ingebed in de organisatie.

Klik hier om de film te bekijken en zo een impressie te krijgen van het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel in de regio Friesland.

 

Externe video URL

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.