Handvest Duurzaam en gezond eten in de zorg

DGAT
14 september 2017

In het landelijk programma Duurzaam en Gezond aan Tafel 2016-2017 zijn meer dan 200 zorgprofessionals aan de slag gegaan met hun maaltijdvoorziening. Ze werkten aan verspilling, smaak, waardering van het eten, duurzame inkoop én kostenbesparingen. Door eten als lekker medicijn te beschouwen en stapsgewijs aan verbetering te werken maakten deze zorgorganisaties grote sprongen.

Handvest Duurzaam en gezond eten in de zorg

De ervaringen en inzichten die verkregen zijn tijdens het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel hebben geleid tot het Handvest Duurzaam en gezond eten in de zorg. Het is een leidraad die bevindingen vanuit voedings- en milieu-wetenschappelijke perspectieven samenbrengt en vertaalt naar praktische en toepasbare principes. Alles draait om optimale voedingskeuzes, trends in de voorkeuren van de consument en de effecten van demografische verschuivingen.

Zorgorganisaties in care en cure, belanghebbenden en partners van de zorg in heel Nederland vinden dat het eten in de zorg aan verbetering toe is. We hebben samen laten zien dat het kán, dat het belangrijk is en dat het iedereen wat oplevert. Wij zetten ons hiervoor in en nodigen anderen uit om zich aan te sluiten. Dit is ons gezamenlijk gedachtengoed. Doe ook mee, voor beter eten in de zorg!

Download hier het handvest op A4 formaat.

Download hier het uitgebreide handvest met toelichting.

Met het handvest verklaren zorgorganisaties in cure en care, in heel Nederland, en belanghebbenden en partners van de zorg in Nederland, dat het eten in de zorg aan verbetering toe is. 

 

 

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.