Masterclass Zorg met Smaak gaat vol van start

DGAT
Praktijkcase
12 oktober 2014

Begin juli 2014 was de eerste Masterclass Zorg met Smaak voor zorgorganisaties in het Rijnmondgebied op locatie bij het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. De Masterclass was al snel vol; 30 personen van 14 zorgorganisaties leerden er waarom het interessant is en leuk om de strijd aan te gaan met verspilling. Ze kregen de hands on informatie om in eigen huis met metingen aan de slag te gaan.

Men is er enthousiast mee aan gang, zo weten we, want de eerste resultaten zijn binnen en we horen dat men al direct ziet waar eigenlijk de kinken in de kabels zitten. Confronterend, soms, maar ook heel fijn om meteen te zien wat je te winnen hebt.

In de tweede sessie, op 24 september, gaan de deelnemers met hun resultaten in de hand hun verbeterpunten identificeren en met elkaar de maatregelen daarvoor bespreken en op een rij zetten. Deze bijeenkomst is in huis bij Aafje in Rotterdam.

Een derde Masterclass in november gaat over de vertaling van verbeterpunten en verbeterplan in praktische acties.

De Masterclass Zorg met Smaak wordt gegeven door Diverzio en georganiseerd samen met DCMR.

 

Deelnemende organisaties: Aafje, Cedrah, Argos Zorggroep, Laurens, Zonnehuis Groep, Vlietland Ziekenhuis, Careyn, Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Frankelandgroep, Van Weel-Bethesda, De Zellingen, Havenziekenhuis, Sint Franciscus Gasthuis.

De resultaten van deze Masterclass worden samengevoegd met een voedselverspillings-traject dat de academische ziekenhuizen samen uitvoeren, ondersteund door de Wageningen UR. Deze ervaringen samen moeten leiden tot een landelijke campagne om de zorgsector in Nederland te faciliteren om voedselverspilling te verminderen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het ministerie van Economische Zaken.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.