Training ‘Culinair Denken’ – start 1 oktober 2019

Diverzio Netwerk
20 september 2019

Training ‘Culinair Denken’

Van koks worden smakelijke oplossingen verwacht voor hedendaagse vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaat, gezondheid, meer groente en lokale producten & minder vlees. Die oplossingen moeten het liefst creatief, spraak- en smaakmakend zijn. Deze specialisatie is gericht op het ontwerpen van smakelijke gerechten op die passen bij vandaag. Je kunt immers niet verwachten dat de recepten uit het verleden antwoord geven op de uitdagingen van nu.

Onderwerpen

  • Inzicht in creatief denken
  • Praktische culinaire brainstormtechnieken
  • Methode Smaakvrienden
  • Culinair mindmappen
  • Toepassen inspiratietechnieken gericht op nieuwe menukaart / gerechten
  • Bewust zijn van culinaire succesfactoren
  • Flavour design
  • Innovatiestappen

De opleiding wordt gegeven door Angelique Schmeinck en Peter Klosse.

Nederland heeft maar twee vrouwelijke meesterkoks, één daarvan is Angélique Schmeinck. Haar culinaire leven gaat veel verder dan de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, experimenteert, adviseert, fotografeert en reist de wereld af om de grenzen van het culinaire te overstijgen. Peter Klosse is grondlegger van het moderne smaakdenken en de culinaire succesfactoren.

Angelique Schmeinck
Peter Klosse

Cursusgegevens

– De specialisatie Culinair denken wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 4 lesdagen en een examen. Lesdagen zijn op dinsdag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

– De lessen vinden plaats in de Culinaire Galerie van Angelique (Bosweg 4, 6881 KK Velp).

– Het minimale aantal deelnemers is 12.

– De kosten voor deze specialisatie zijn €750,- exclusief BTW. Dit is inclusief de examenkosten.  (Diverzio relaties krijgen 50 euro korting)

Startdatum: 1 oktober 2019

Programma 2019

Er zijn 4 lesdagen en een examen. Een lesdag is altijd op dinsdag, begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. (1 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november)

Locatie:
Culinaire Galerie Angelique Schmeinck
Bosweg 4
6881 KK Velp

Meer informatie en aanmelden

Academie voor gastronomie

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.