Bijeenkomst Food-Print Utrecht ‘Voedsel in de zorg’ – 3 oktober 2019

Diverzio Netwerk
6 september 2019

Voedsel maakt de regio! Utrecht is de regio van Gezond Stedelijk Leven. Voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Doe ook mee in dit netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, stedelijke voedselomgeving te laten zijn. Een regio die voor huidige en toekomstige bewoners een aantrekkelijke woonomgeving biedt waarin de gezonde en duurzame keus vanzelfsprekend is.

Food print Utrecht

De netwerkbijeenkomsten zijn deels inhoudelijk met inspirerende sprekers, waarna er tijdens een netwerkborrel gelegenheid is om contacten te leggen en samen een stap verder te zetten met ideeën of initiatieven. Ook koppelen we de resultaten van de vorige bijeenkomst terug.

Waarom ‘Voedsel in de zorg’?

Voeding werd de afgelopen jaren gezien als een kostenpost in de zorg. Inmiddels is dit wel anders. Steeds meer stakeholders vinden dat voeding een prominente rol verdient bij het stimuleren van gezondheid en preventie van chronische aandoeningen. Gezonde voeding in de zorg kan het herstel sneller doen verlopen of de medicatieafhankelijkheid van bepaalde aandoeningen verlagen. Ook kan gezonde voeding bijdragen aan het verminderen van symptomen en daarmee dus de kwaliteit van leven verhogen. De zorg zet inmiddels in op het verhogen van het bewustzijn onder cliënten, patiënten én medewerkers van het belang van een gezonder voedingspatroon. Diverse maaltijdservices en –programma’s, functional foods, applicaties en platformen, trainingen voor professionals en leefstijlinterventies vinden reeds hun doorgang tot de zorg. Kortom, voeding in de zorg, waar liggen de kansen en wat gebeurt er al?

Voor wie?

Iedereen op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom!

Programma

15:45 uur – 16:15 uur Inloop en ontvangst


16:15 uur – 16:20 uur Welkomstwoord: Diagnose Voeding & Gezondheid door Irene Mommers


16:20 uur – 16:25 uur Doel en missie Food-Print Utrecht Region door Irene Mommers


16:25 uur – 17:25 uur Sprekers

  • Koen Nouws Keij | Diverzio – Over het verbeteren van de kwaliteit van maaltijden in de zorg
  • Maurits Hesselmans | Reinaerde – Over gezonde voeding voor hun cliënten
  • Wim Tissing | Prinses Maxima Centrum – Over nieuwe voedingsconcepten binnen de zorginstelling


17:25 uur – 17:30 uur Afsluiting met call to action


17:30 uur – 19:00 uur Netwerkborrel

Praktische informatie

Aanmelden: u kunt zich aanmelden tot uiterlijk 1 oktober via deze link.
Locatie: De Moestuin Maarschalkerweerd, Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht. Voor de routebeschrijving, zie deze link.

Informatie: Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Hester Pruiksma, h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.