Ledenbijeenkomsten Samen aan tafel van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland groot succes

Diverzio Netwerk
22 februari 2017

Voor veel oudere mensen op het Friese platteland is langer thuis blijven wonen absoluut prioriteit. Gezonde voeding, duurzame energie, een betere aansluiting van onderwijs en bedrijfsleven, werkgelegenheid en innovatie scoren ook hoog.

Een streekagenda

Meer dan 1.200 Rabobank leden hebben deze maatschappelijke voorkeuren kenbaar gemaakt. Dit gebeurde tijdens meerdere ‘Samen aan Tafel’ ledendiners in Thialf. ‘We willen een maatschappelijke bank zijn en daarover echt in gesprek met onze leden. Het gaat dan niet alleen om welvaart, maar ook om welzijn. Het doel is om op iets op gang te brengen. Het gesprek begint bij ons aan tafel en krijgt thuis of in eigen dorp een vervolg. Zo komt er een streekagenda vol met projecten’, geeft directievoorzitter Rients Schuddebeurs aan.

Gezonde voeding en minder verspilling

Gastspreker Jacques Dekker hamerde tussen de gangen door op het belang van vers en gezond eten en minder verspilling. Hij is strategisch adviseur van Diverzio, de stichting die ook samenwerkt met verschillende zorginstellingen in Fryslân. Men schrikt van de cijfers van Dekker. De voedselverspilling in zorginstellingen kost jaarlijks 200 miljoen euro. Maar liefst 2 miljard kilogram voedsel gaat in Nederland verloren. Zijn conclusie: ,,Er zal iets moeten gebeuren, anders komt het niet goed met deze aarde.’’

 

 

Het voedselrecept voor de toekomst is volgens Dekker: ‘Duurzaam, vers en uit eigen regio.’ Een door Rabobank ondersteund project als De Streekboer is daarvan een mooi voorbeeld.

Jong talent uit de regio, het menu van topkok Jan Smink, de gastsprekers, de Friese parasporthelden en verrassende gesprekken waren de ingrediënten van een inspirerende avond.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.