Regionale samenwerking in regio Friesland op het gebied van agri, voeding en gezondheid

DGAT
GKK
14 december 2017

Op 12 december jl. is een gezamenlijke start gemaakt met het traject Gezonde Korte Ketens Friesland.

Het traject is gestart vanuit Antonius Zorggroep, Ziekenhuis Nij Smellinghe, ZuidOost Zorg, Interzorg, Pi-Groep, Atlantis Handelshuis, Stichting Diverzio en De Streekboer.nl.

Tijdens een inspirerende werksessie te Drachten bij het Ziekenhuis Nij Smellinghe zijn de gezamenlijke ambities gedeeld en haalbare doelen vastgesteld. Een integrale aanpak is daarbij het vertrekpunt. Gezamenlijke uitgangspunten voor de zorgorganisaties is vooral: wat levert duurzaam en gezond eten uit eigen regio op ? Men gaat voor meer gezondheid, vitaliteit, welbevinden, duurzaamheid, gastvrijheid,  smaak, betaalbaarheid en regionale samenwerking.

Samenwerken vanuit de zorg met lokale agrifood-ondernemers zal volgens een gefaseerde aanpak plaatsvinden. Stevige ambities … stap voor stap met als doel meer verse streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties in de regio Friesland en Drenthe. Waarmee gezamenlijk een bijdrage geleverd wordt aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten, cliënten en medewerkers in de volle breedte van de zorg.

Vers, gezond en duurzaam voedsel uit eigen regio als medicijn. 

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.