21 december 2016 – Koken met Karakter smaakt naar méér

DGAT
Diverzio Netwerk
22 december 2016

Nadat eerder al eens lunchgerechten waren bereid stond de tweede werksessie van het programma Koken met Karakter in het teken van de warme maaltijden.  Een groep cliënten én medewerkers van GGZ Noord-Holland Noord ging enkele dagen vóór kerst de keuken in met culinair adviseur en smaakexpert Eric-Jan Wissink van Diverzio.

Dat gebeurde in De Trog, op het GGZ-terrein in Heiloo. Daar waren vanuit de deelnemers drie recepten aangedragen. Eric-Jan voegde daar nog wat inspirerende gerechten aan toe, om te laten zien wat er met verse ingrediënten uit eigen streek allemaal mogelijk is. Atlantis Handelshuis uit Den Helder zorgde voor die smakelijke streekproducten: van groene kool tot knolselderij, winterpeen en méér. Op tafel kwamen uiteindelijk onder meer tortellini met scholfilet en een salade, een fraai opgemaakte groentelasagne én wentelteefjes met hangop en eigengemaakte appel- en perencompote.

Er werd enthousiast en hard gewerkt en na het genieten van de maaltijd werd ook samen opgeruimd en schoongemaakt. Eric-Jan Wissink: “Het was erg leuk om te laten zien wat je met seizoenproducten allemaal kunt. We hebben gekozen voor simpele gerechten, die wel heel lekker waren. Ik denk dat de deelnemers heel erg geprikkeld zijn om hiermee door te gaan.” Het is de bedoeling dat deze werksessies een vervolg krijgen door het bieden van blijvende ondersteuning op de betrokken afdelingen van GGZ Noord-Holland Noord.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.