3 november 2016 – Winnaars Herman Wijffels Innovatieprijs bekend

Persbericht
4 november 2016

Aqua-Terra Nova & Moor Filtertechniek, AquaBattery en Hersenz zijn de winnaars van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Ze hebben elk € 20.000 gewonnen die ze kunnen gebruiken om hun innovatie door te ontwikkelen. Daarnaast verwerven zij toegang tot het internationale netwerk van de Rabobank. Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter van de Rabobank, en Herman Wijffels reikten de prijzen 3 november uit tijdens het Herman Wijffels Innovatie Event in Nijmegen.

Hersenz, het behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, won de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg.

In Nederland leven 650 duizend met de gevolgen van hersenletsel door ziekte of ongeval. Door de behandeling van Hersenz leren mensen beter omgaan met deze vaak ingrijpende gevolgen, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen en psychische problemen. De patiënten werken aan persoonlijke doelen en er is aandacht voor verliesverwerking.

De jury prijst Hersenz als een voorbeeld van sociale innovatie. “De reguliere zorg richt zich vooral op lichamelijk herstel van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Om mensen in hun kracht te zetten is meer nodig. De multidisciplinaire aanpak van Hersenz blijkt  uniek en effectief. Een mooi voorbeeld van investeren in vitaliteit”, aldus de jury.

Hersenz wordt uitgevoerd door een landelijk samenwerkend netwerk van twaalf zorgorganisaties die gespecialiseerd zijn in niet-aangeboren hersenletsel. De behandeling vindt plaats op bijna vijftig locaties in Nederland. Een van de initiatiefnemers is Marianne van Harten, Voorzitter Raad van Bestuur van De Noorderbrug.

Sinds 2002 reikt de Rabobank de innovatieprijs jaarlijks uit in diverse categorieën. De inzendingen worden beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, duurzaamheid, klantfocus en rentabiliteit. Dit jaar waren er 250 aanmeldingen waaruit de jury een keus gemaakt heeft. Veel finalisten en winnaars zijn nu succesvolle ondernemers. Laat u inspireren door hun verhalen!

Externe video URL

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.