Programma LOF smaakvol afgesloten in Gulpener Bierbrouwerij

GKK
Persbericht
29 juni 2021

‘Limburg heeft goud in handen’

GULPEN – ‘All you need is LOF’. Dat was de alleszeggende titel van de rapportage die de programmapartners Nevi, F-Fort en Diverzio aan het eind van de slotmanifestatie van het programma LOF presenteerden. Die slotmanifestatie werd 23 juni geen kille opsomming van feiten en resultaten: nee, het was een lofzang op wat er binnen de provincie Limburg sinds eind 2019 allemaal is bereikt op het gebied van lekker, gezond en lokaal eten en drinken én wat er op dat vlak nog voor enorme potentie en samenwerkingsmogelijkheden gloren. Of zoals Rabobankdirecteur Food & Agri, Ron Vanlier, het treffend verwoordde: “Limburg heeft goud in handen!’”

Het proeflokaal van de Gulpener Bierbrouwerij vormde het perfecte decor om het programma LOF van een passende punt te voorzien. Die punt werd meer een uitroepteken, zoveel positiviteit, enthousiasme en ambitie was er tijdens de 2 uur durende bijeenkomst voelbaar. En dan niet alleen bij het kleine gezelschap sprekers, programmapartners en overige betrokken, dat fysiek in Gulpen aanwezig was, maar ook bij de volgers van de livestream, die tot het eind geboeid bleven kijken en luisteren. Van het welkomstwoord van directeur Jan-Paul Rutten van de Gulpener tot en met het uitreiken van verspakketten, de al genoemde rapportage en de lijvige Streekproductengids bruiste het programma. Dat moet ook voor de Provincie Limburg, de gezamenlijke Limburgse Rabobanken, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, die het programma LOF mede mogelijk maakten, een prettige gewaarwording zijn geweest.

Betrokkenheid en trots Het was in twee uur tijd een komen en gaan aan tafel bij presentator Ton de Kort. Daar vertelden niet alleen Jordie van Berkel (F-Fort), Karin van IJsselmuide (Nevi) en Zsuzsan Proos (Diverzio) over hun motivatie en betrokkenheid, maar kwamen ook gasten als Stijn Heijs, die het fenomeen voedselbossen nader toelichtte, Rob Meisters, die vertelde over ambachtelijke maaltijdcomponenten, die onder hoge druk worden verpakt en per post worden verstuurd, en vicevoorzitter Thijs Rompelberg van de LLTB aan het woord. Die laatste straalde van trots, op wat zijn Limburgse leden allemaal al hadden weten te bereiken. Ook Ron Vanlier deelde namens de Rabobank in het positieve gevoel. Hij stelde dat het fundament nu gelegd is, brak een lans voor méér integratie en liet weten dat de bank komende stappen graag op de voet blijft volgen. De diverse gesprekken werden gelardeerd met aansprekende filmpjes en een buitengewoon inspirerende online act van illusionist en creatief producent George Parker.

Streekproductengids en eindrapport De bijeenkomst werd afgesloten met een paar formele momenten. Allereerst reikten Jordie van Berkel en Bert Vliex van F-Fort de kersverse Streekproductengids Limburg uit aan de heren Rutten, Rompelberg en Vanlier. Die gids (ook te vinden op www.streekproducten-limburg.nl) bevat de gegevens van ruim 120 streekproducenten in de provincie en hun enorme aanbod. Twee van hen, Ellen Mertz van Mertz Fruit en Gaston Curfs van Innofruit, werden voor het voetlicht gehaald omdat zij als eersten live gingen met hun webshops en zo een mooie opstart vormen voor een Food Hub in Zuid-Limburg. Die moet er ook in Noord-Limburg komen. Daarvoor ondertekenden Ferry van Olde Bijvank van Dutch Cuisine en Pieter Vink (Boerenhart) ter plekke een intentieverklaring met de vertegenwoordigers van F-Fort. Tot slot werd ook het eindrapport uitgereikt aan alle aanwezigen in de vorm van een magazine met foto’s en verhalen van deze mooie LOF-reis. Dit is ook online te lezen via https://nevi.nl/nieuws/limburgs-offensief-food-gezondere-voeding

Het spreekt voor zich dat de uiterst geslaagde middag werd besloten met een drankje in het proeflokaal. Daar overheerste bij iedereen het gevoel dat het programma LOF naar méér smaakte en dat er een prachtige voedingsbodem is gelegd, waar de komende jaren nog volop vruchten geplukt kunnen worden … from Limburg with LOF!

De hele livestream is binnenkort terug te kijken via https://nevi.nl/nieuws/kijk-onze-webinars-terug-wanneer-het-jou-uitkomt

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.