Duurzaam en Gezond aan Tafel bij De Friesland: mooie woorden, prachtige resultaten

DGAT
7 april 2016

De Antonius Zorggroep, Liante Zorggroep, De Friese Wouden, De Noorderbrug, GGZ Friesland, GGZ Noord-Holland-Noord, de Kwadrant Groep, Leppehiem, Omring, Patyna, de Pi-groep, Zorgcentrum Het Bildt, ZuidOostZorg en Vrijwaard. Dat zijn de 14 zorginstellingen uit Friesland en de kop van Noord-Holland, die de boeken ingaan als de eerste deelnemers van het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. En zij zullen zeker niet de laatsten zijn, zo bleek wel tijdens de geanimeerde bijeenkomst in Leeuwarden. Gastheer Bert van der Hoek, directeur strategische relaties bij De Friesland Zorgverzekeraar, opende de dag. Hij refereerde aan zijn moeder van 92. “Ik stel haar altijd twee vragen”, liet hij de volle zaal weten. “Hoe voel je je? En Hoe smaakt het eten?”

De Friese Commissaris van de Koning John Jorritsma toonde zich vervolgens betrokken bij het onderwerp. Hij wordt wel ‘de gezondheids-commissaris’ genoemd, onder meer door zijn voorzitterschap van Healthy Aging North Netherlands. Jorritsma stelde dat gezond eten van groot belang is. “Wij onderschatten heel sterk de waarde van gezond eten”, zo betoogde hij. “Wie duurzaam bezig wil zijn, kan het best beginnen met het leegeten van zijn bord”, voegde de bevlogen spreker er nog aan toe. Hij ventileerde ook nog maar eens de ambitie om van Noord-Nederland de gezondste regio van Nederland te maken.

Klik hier voor een foto impressie van de dag.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.