Duurzame mobiliteit, wonen, zorg en voeding op Energy Island 2017

DGAT
13 december 2017

Op Goeree-Overflakkee vonden op 8 en 9 december het congres en de beurs Energy Island 2017 plaats. Goeree-Overflakkee loopt voorop als het gaat om duurzaamheid en innovatie. Het eiland is in 2020 energieneutraal en produceert tegen die tijd meer energie dan het verbruikt.

Het congres en de beurs stonden in het teken van duurzame mobiliteit, duurzaam wonen/bouwen, innovatieve zorg en Food. De lezingen over Food werden georganiseerd door Rabobank Het Haringvliet en de gemeente Middelharnis. Diverzio was aanwezig op het congres om een presentatie te houden over het programma Gezonde Korte Ketens. Dit in het kader van de vraag ‘hoe duurzaam gaan wij met voedsel om?’ Directeur Koen Nouws Keij vertelde over het belang van verse kwalitatief goede producten in de zorg, minder voedselverspilling, het gebruik van verse producten en het belang van korte ketens met betrekking tot de inkoop.
Roelinda Vording van waterbedrijf Evides gaf een presentatie met het onderwerp: ‘Is er in de toekomst voldoende en schoon drinkwater’.

Rabobank Het Haringvliet ontwikkelde in het kader van hun Wereldwijde programma Banking for Food en kookboek met lokaal geproduceerde gerechten. Dit boek, Roots seizoenen, werd tijdens het congres met trots gepresenteerd door Renata Brabander, directievoorzitter van Rabobank Het Haringvliet en overhandigd aan 25 lokale ondernemers. De opbrengst van het boek komt ten goede aan de Voedselbanken.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.