EFSA geeft groen licht voor champignon met extra vitamine D

Diverzio Netwerk
12 februari 2018

Banken Champignons heeft groen licht van de European Food Safety Authority (EFSA) gekregen om de vitamine D champignon op de markt te brengen. Met één portie van deze nieuwe champignon variant is een tekort aan vitamine D aan te vullen. Banken speelt met de vitamine D champignons in op de nog altijd groeiende vraag naar gezonde en natuurlijke voeding. “Vitamine D verhoogt onder meer onze weerstand en zorgt voor sterke botten en een gezond gebit. Met de vitamine D champignon kan iedereen zijn vitamine D tekort op een smakelijke en gezonde manier aanvullen”, aldus Jurgen Banken, directeur van Banken Champignons.

Vitamine D door een natuurlijk proces

“Champignons bevatten van nature ergosterol, dat onder invloed van zonlicht wordt omgezet in vitamine D. Door dit natuurlijk proces na te bootsen, stimuleren we de aanmaak van vitamine D in onze champignons. Vitamine D blijft ook tijdens de verwerking en bereiding behouden. Zo voorzien we speciaal geselecteerde champignons van vitamine D en bieden we de consument een smakelijk product dat de gezondheid bevordert.”

Over vitamine D

“Vitamine D is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf aanmaakt onder invloed van zonlicht op de huid. Wanneer de zonkracht afneemt of als het lichaam aan te weinig zonlicht wordt blootgesteld, maakt het lichaam niet voldoende vitamine D aan. Dit kan leiden tot verminderde weerstand, zwakkere botten en andere gezondheidsklachten. Het tekort kan worden aangevuld met Vitamine D champignons, supplementen of andere voeding zoals vette vis, vlees, eieren. Wij leveren champignons met 10 microgram vitamine D wat gelijk staat aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.”

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.