Start Gezonde Korte Ketens in Zuid-Holland verbindt agri/food-ondernemers en zorg

GKK
9 november 2017

In de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee begint in november het praktijkprogramma van stichting Diverzio: Gezonde Korte Ketens. Dit wordt uitgevoerd in samenwerking met de Rabobank Het Haringvliet. Het programma is gericht op agri/food-ondernemers, die hun verse streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties in de regio willen brengen. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten en cliënten in de volle breedte van de zorg.

Win-winsituatie voor agri/food-ondernemers en zorgorganisaties

Met het programma Gezonde Korte Ketens worden telers en kwekers in contact gebracht met regionale afnemers en ontvangen zij een goede prijs voor hun eerlijke producten. De zorgorganisaties kunnen hun kwetsbare doelgroepen een gezondere en lekkerder maaltijd bieden, met herkenbare smaken uit eigen streek. Het is de derde regio op rij die  met dit programma start. Rabobank Het Haringvliet draagt hier graag haar steentje aan bij. “Rabobank wil graag bijdragen aan een samenleving waarin iedereen beschikt over gezond, vers, duurzaam eten. Dat noemen wij Banking for Food. Samen met onze ledenraad hebben we gekeken hoe we dit concreet kunnen maken voor de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. De wens om met korte ketens aan de slag te gaan wordt hiermee ingevuld”, aldus directievoorzitter Renata Brabander.

Leren een rendabele afzet tot stand brengen

Het programma Gezonde Korte Ketens bestaat uit vier Masterclasses, op 22 november 2017 en op 17 januari, 14 maart en 24 april 2018. Daarin leren ondernemers uit de agri- en foodbusiness (telers, boeren, verwerkers en distributiepartners) hoe ze een rendabele lokale of regionale afzet tot stand kunnen brengen. Theorie en praktijk komen samen in de bijeenkomsten. Zo worden motivatie en ervaringen gedeeld, en wordt bijvoorbeeld gewerkt aan praktische doelen en aan oplossingen voor mogelijke knelpunten. Er wordt toegewerkt naar een realistische businesscase. Daarbij wordt stil gestaan bij zaken als marketing, verkoop, verpakking en logistiek. In de afsluitende bijeenkomst krijgen de deelnemers gelegenheid hun plannen en producten voor te leggen aan inkopers van zorgorganisaties en -klanten.

Gratis deelname

Deelname aan dit teler made programma is helemaal gratis dankzij de bijdrage van Rabobank Het Haringvliet. Er is plek voor enkele tientallen agri/food-ondernemers. Van hen wordt verwacht dat ze actief en betrokken aan het programma deelnemen. Ze krijgen daarbij persoonlijke ondersteuning en begeleiding. “Korte ketens van telers naar zorgorganisaties zijn goed voor milieu, mens en onze regionale economie”, onderstreept Koen Nouws Keij, directeur van Diverzio nog maar eens.

Masterclasses

Masterclass 1 – woensdag 22 november 2017: Rabobank Het Haringvliet Reedijk 8 3274  KE  Heinenoord Tijd: 12:30 – 17:00 uur

Masterclass 2 – woensdag 17 januari 2018: Zorgorganisatie Zorgwaard – locatie Rembrandt Rembrandtplein 1 3262 HW Oud-Beijerland Tijd: 12:30 – 17:00 uur

Masterclass 3 – woensdag 14 maart 2018: Locatie wordt nog vastgesteld Tijd: 12:30 – 17:00 uur

Masterclass 4 – dinsdag 24 april 2018: Rabobank Het Haringvliet Reedijk 8 3274  KE  Heinenoord Tijd: 12:30 – 17:00 uur

Gezonde Korte Ketens start op 22 november. Aanmelden: voor 17 november 2017 via info.hhv@rabobank.nl.

Klik hier voor de leaflet met meer informatie.

 

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.