31 maart 2017 – Jelle Ferwerda zwaait af bij Diverzio

DGAT
Diverzio Netwerk
GKK
Interview
Persbericht
31 maart 2017

Jelle Ferwerda is met ingang van april 2017 voorzitter-af van Diverzio, de stichting voor verbetering van het eten in de zorg. Ferwerda stond als hoofd voeding en gastenservice van de Sint Maartenskliniek aan de wieg van de stichting. In zijn zesjarige termijn als oprichter en bestuurder zag hij de stichting groeien en tot mooie resultaten komen. Inmiddels heeft Diverzio 150 zorgorganisaties in beweging kunnen brengen naar verbetering van hun maaltijdvoorziening voor ouderen, patiënten of cliënten. Ferwerda richt zich onder meer op uitbouw van zijn eigen onderneming FKA.

Stichting Diverzio startte 6 jaar geleden als ‘jong en idealistisch’ clubje van 3 personen die met elkaar de ervaring in samenwerking tussen de Sint Maartenskliniek en leveranciers van verse seizoensproducten uit de streek wilden verspreiden. Zij richtten een stichting op met als doel de kwaliteit en duurzaamheid van eten in de zorg te verbeteren en de regionale verbinding tussen landbouw en zorg te leggen.

Het kan écht

Mede-oprichter en directeur Koen Nouws Keij: “Jelle bracht, met zijn ervaring in topgastronomie én de instellingskeuken, zijn expertise in van smaak en gastvrijheid, maar ook van ondernemend denken en handelen in de zorg. Hij wist veel mensen aan te spreken en te inspireren met zijn optimistische en pragmatische manier van kijken naar de bijzondere waarde van lekker, goed, gezond eten en gastvrijheid. Dat gaf mensen het gevoel: het kan écht. Ook Jelle’s netwerktalent onder collega-chefs en hoofden voeding heeft Diverzio verder gebracht.”

Het laatste jaar is Diverzio toegegroeid naar een professionele organisatie met een team van meer dan 10 mensen. Voor Ferwerda een goed moment om zijn vleugels uit te slaan en het ondernemersbloed verder te laten stromen.

Over Diverzio

In het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel werken 100 zorgorganisaties in 6 regio’s samen aan beter eten en minder voedselverspilling. Het programma rondt in 2017 af.
Het programma Gezonde Korte Ketens verbindt agrarisch ondernemers aan de zorg in de regio. Dit is onlangs gestart in de eerste regio, Noord-Holland, en zal verder uitrollen in de loop van het jaar.

Meer informatie
Stichting Diverzio, Koen Nouws Keij (directeur) (024) 820 02 80, koen@diverzio.nl

www.duurzaamgezondaantafel.nl
www.diverzio.nl

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.