11 juni 2015 – Onderscheidingen voor topvrouw MVO in de zorg

DGAT
Diverzio Netwerk
18 juni 2015

Diana Monissen, tot gisteren voorzitter van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, is bij haar afscheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ook ontving zij de CdK-penning van de Friese Commissaris van de Koning.

Monissen staat bekend als een pleitbezorger en motor voor maatschappelijk verantwoordelijke en duurzame zorg. Zij wordt in de toelichting van de gemeente Leeuwarden geroemd om haar focus op de lange termijn en het perspectief vanuit de patiënt. “Mevrouw Monissen heeft zich heel actief ingezet voor vernieuwing van de sociaal economische infrastructuur in Noord- Nederland. Zij was een van de initiatiefnemers voor een eigen speciaal netwerk ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ (mvo)”, aldus de toelichting.

Diana Monissen zet haar werk in de zorg voort als bestuursvoorzitter bij het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Op het vlak van gezondheid wordt zij actief als voorzitter van de Stichting ‘Ik Kies Bewust’.

Diana Monissen is vanaf het eerste uur betrokken bij het MVO Netwerk Zorg. Als lid van de Raad van Advies geeft zij mede vorm aan de ontwikkeling van nieuwe paradigma’s en visie op een duurzame gezondheidszorg.

Op de foto vlnr: Ferd Crone (burgemeester van Leeuwarden), Diana Monissen, Martin van Rijn (staatssecretaris van VWS), John Jorritsma (Commissaris van de Koning)

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.