24 oktober 2014 – Patiënten van Westfriesgasthuis Hoorn eten lekker vers uit de regio

DGAT
Persbericht
Praktijkcase
24 oktober 2014

Het Westfriesgasthuis, GreenPort Noord-Holland Noord, Handelshuis Atlantis en Diverzio bundelden afgelopen maanden hun kennis en kunde in een intensieve samenwerking. Met als doel de patiënten van het Westfriesgasthuis voortaan verse, gezonde en duurzame maaltijden uit de eigen streek te serveren.

Meer smaak en gezondheid voor patiënten

Sinds deze zomer wordt er in de keuken van het Westfriesgasthuis gewerkt met verse groente, fruit, vlees en vis uit de regio. Dagelijks bereidt het Westfriesgasthuis meer dan 200 maaltijden voor zijn patiënten. Nils van Mourik, facilitair manager van het Westfriesgasthuis: “Een aangenaam verblijf en gastvrije zorg staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zien onze patiënten als gasten en we proberen zoveel mogelijk in te spelen op hun wensen en behoeften. De maaltijd is voor veel patiënten een van de belangrijkste momenten op de dag. Bovendien draagt goede voeding bij aan een voorspoedig herstel. Daarom vinden we het belangrijk dat onze maaltijden lekker, vers en voedzaam zijn”.

Samen met topkok Ron Blaauw hebben de koks en diëtistes van het Westfriesgasthuis de nieuwe menu’s ontwikkeld. Opgebouwd uit ingrediënten die voor het merendeel uit de eigen regio komen.

Samenwerking en duurzame inkoop

Directeur Koen Nouws Keij van Stichting Diverzio hielp Greenport Noord Holland Noord om de verbinding met het Westfriesgasthuis te maken en te komen tot een goede ketensamenwerking. Atlantis Handelshuis BV, de Noord-Hollandse groothandel in “(H)Eerlijk(e) Waar!” bleek op allerlei fronten perfect aan te sluiten bij de wensen, eisen en werkwijze van het Westfriesgasthuis. Deze regionale samenwerking en duurzame inkoop geeft ook een economische impuls aan de ketenpartijen: boeren en tuinders, voedselverwerkers, leveranciers, cateraars en zorginstellingen.

 

Voor het volledige persbericht klik hier.

 

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.