Voortgezette koksopleiding

Diverzio Netwerk
26 september 2019
kick off op 20 januari 2020

De kok van vandaag wordt geconfronteerd met vragen die niet of nauwelijks in reguliere opleidingen aan bod komen. Denk aan de maatschappelijke vraagstukken op het gebied van gezondheid en voedselproductie, maar ook onderwerpen zoals culinaire compositieleer, creativiteit, culinaire succesfactoren en culinair denken, rendement, efficiency en leiderschap.

De gastronomische wereld zit te springen om culinair leiderschap. Het personeelstekort en het grote verloop vragen om nieuwe inzichten. We hebben bewuste koks nodig die getraind zijn in het ontwerpen van smakelijke gerechten. Koks die goed kunnen organiseren en zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. In deze nieuwe voortgezette opleiding besteden we aandacht aan allerlei knelpunten waar koks in de praktijk tegenaan lopen.

Op 20 januari 2020 is de kick-off. Jij kunt daar bij zijn!

Voor wie? Deze voortgezette koksopleiding is bedoeld voor alle koks die zich na MBO-3 verder willen verdiepen. Ook koks die al jaren in de praktijk werken zijn welkom. Bijvoorbeeld als je vastloopt in je carrière. Het is geen kookopleiding. We veronderstellen dat je kunt koken. We helpen je om beter om te gaan met de uitdagingen van deze tijd. Op basis van de nieuwste inzichten ben je straks beter in staat om smakelijke gerechten te ontwikkelen die passen bij de wensen van de moderne consument. Je begrijpt waarom thema’s zoals gezond, duurzaam, korte ketens, lokaal, meer groente, minder vlees, en zo voort, belangrijk zijn. Je kunt die inzichten in je keuken toepassen. Je maakt gerechten waar men om vraagt. Ze zijn heel lekker zijn en gemaakt met visie en overtuiging. Jouw overtuiging.

peter klosse
Angelique Schmeinck

Deze voortgezette koksopleiding is een initiatief van Peter Klosse. Verspreid over een jaar zijn er 20 inspiratiedagen. Daarnaast is er ruimte om jezelf te verdiepen. Het programma wordt ontwikkeld in samenwerking met vakmensen die hun sporen ruim verdiend hebben. Voorbeelden zijn Angelique Schmeinck en Albert Kooy, en ook bijvoorbeeld Wil Jansen. Een keur aan top docenten staat voor je klaar, allemaal specialist op hun eigen vakgebied.

Programma 2020

Er zijn 20 lesdagen. Lesdagen zijn op maandag en beginnen om 10.30 uur tot ongeveer 18:00 uur. Let op: dit is een voorlopig programma. Er kan nog iets wijzigen.

Startdatum: 20 januari 2020

Locatie De Echoput Kook- en Wijnschool Amersfoortseweg 86 7346 AA Hoog Soeren

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.