16 oktober 2014 Wereldvoedseldag – de nationale dag van de strijd tegen voedselverspilling

Diverzio Netwerk
25 oktober 2014

Op Wereldvoedseldag, elk jaar op 16 oktober, wordt iedereen uitgenodigd stil te staan bij het feit dat er nu maar liefst een miljard mensen op deze wereld honger hebben. Tegelijkertijd wordt er veel eten weggegooid. In Nederland belandt 20% van wat consumenten aan eten kopen in de vuilnisbak; in zijn geheel bereikt naar schatting 40% van het voedsel zijn eindbestemming niet.

Iedere speler in de internationale voedselketen kan helpen om dit percentage te verminderen, van kleine boeren in ontwikkelingslanden tot grote multinationals, van restaurants en supermarkten tot consumenten.

Om alvast warm te lopen voor de Wereldvoedseldag zijn er begin oktober publieksacties door heel Nederland. Iedereen kon een idee voor zo’n publieksactie indienen. Op de site van Wereldvoedseldagvindt u de winnende initiatieven en meer informatie over het evenement EAT THIS! op 16 oktober in Amsterdam waarbij u kunt luisteren naar inspirerende sprekers, meepraten in de live Food Radio Show, wereldse happen eten bij de foodstands en campagne leren voeren.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.