27 maart 2017 – Verse streekproducten voor cliënten Wilgaerden

DGAT
Diverzio Netwerk
GKK
24 maart 2017

Op maandag 27 maart 2017 ondertekenen Wilgaerden, Distrivers en Atlantis Handelshuis een leveringscontract voor een nieuw voedingsconcept. Wilgaerden wil meer aandacht voor vers bereid eten met 50% streekgebonden producten. Samen willen ze de voedselverspilling drastisch verminderen en de regionale economie zoveel mogelijk ondersteunen.

Wilgaerden streeft naar een restaurantformule waarin gezond en gastvrij centraal staan. Naast zoveel mogelijk vers en regionaal eten willen ze de voedselverspilling met de helft reduceren. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen. Om deze doelstellingen te realiseren werkt Wilgaerden samen met haar huidige leverancier Distrivers. Daarnaast is Distrivers een samenwerking aangegaan met Atlantis Handelshuis en stelt hiermee regionale producten en expertise beschikbaar. Naast een opleidingstraject met culinair specialisten van Distrivers, leren de koks van Wilgaerden via de masterclass ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ van stichting Diverzio hoe ze de hoeveelheid voedselafval kunnen verminderen.

Daarbij komen diverse methoden van Stichting Diverzio van pas. Zij hebben zowel een programma voor zorginstellingen onder het motto ‘Duurzaam en gezond aan tafel’ als ook een programma voor agri/food ondernemers onder de naam ‘Gezonde Korte Ketens’. Beide programma’s zijn gericht op verse streekproducten die via korte ketens naar zorgorganisaties in de regio worden gebracht. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten en cliënten in de volle breedte van de zorg. Wilgaerden is bij beide programma’s in de eigen regio betrokken.

De koks van Wilgaerden koken zoveel mogelijk met de beschikbare (seizoens-)groenten en producten. Dat levert voor de cliënten vers, smakelijk en gezond eten op. Door de producten uit de regio wordt het aantal vervoerskilometers sterk verminderd en dat is goed voor het milieu.

De koks van Wilgaerden zijn blij nu regionale producten toegevoegd zijn aan het assortiment en deze eenvoudig en vertrouwd via Distrivers kunnen worden besteld. Kok Gerard Dekker van locatie Het Noorderlandhuis in Hoogkarspel: “Ik ben blij dat ik meer met verse producten kan werken. Dat geeft meer smaak aan de maaltijden en het is gewoon leuk om te weten waar de ingrediënten vandaan komen. Er wordt veel over gesproken.”

Ook Munisamy Jayabalan, kok van de locatie Westerhof in Enkhuizen: “Als ik vertel dat de savooiekool door Maarten Hart uit Andijk is geteeld, reageren de gasten zeer positief omdat zij deze teler kennen. Vervolgens komen de mooiste verhalen los.”

Door de samenwerking met Distrivers, Atlantis en Stichting Diverzio kan Wilgaerden de voeding goed en duurzaam organiseren met het cliëntbelang voorop.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.