Deelnemers Gezonde Korte Ketens ‘de boer op’

GKK
26 maart 2019

De derde masterclass van het programma Gezonde Korte Ketens voor de regio Zuid-Holland kende woensdag 14 maart een gevarieerd programma. Er werd begonnen bij Rabobank Het Haringvliet in Heinenoord, maar van daaruit verplaatste het gezelschap zich later in de middag naar Westmaas, om letterlijk en figuurlijk ‘de boer op’ te gaan.

In Gezonde Korte Ketens stomen Diverzio en Rabobank Het Haringvliet telers en kwekers uit de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee optimaal klaar voor een zakelijke verbinding met de zorgorganisaties in hun omgeving. Waar de vorige bijeenkomst geheel in het teken stond van een bezoek aan de zorg (Zorgwaard), werd nu begonnen op de inmiddels vertrouwde banklocatie in Heinenoord. Daar heette Adviseur Coöperatie & Duurzaamheid Jan Verhage zijn gasten welkom. Hij legde uit hoe breed de bank op het gebied van duurzaamheid actief is.

Daarna richtte de groep de blik vooruit op de vierde en laatste masterclass (van 24 april), waarin de ondernemers hun producten gaan pitchen voor een panel van inkopers uit de zorg en het bedrijfsleven. Voorzitter Arnout den Ouden en secretaris Anneke Lugtenburg van De Proefschuur vertelden hoe zij hun coöperatie op Voorne Putten vorm hebben gegeven en uitgebouwd tot ruim 50 boeren en tuinders. Zij gingen open in op vragen vanuit de groep.

Verdeeld in drie groepen bespraken de telers en kwekers daarna interactief belangrijke aspecten als doelgroep, productaanbod, distributie, beleving en marketing. Aan het eind van het eerste deel van het programma oefenden ze bovendien alvast hun pitch van 3 minuten op elkaar. Aansluitend verplaatste het hele gezelschap zich naar de familie Quartel aan de Smidsweg in Westmaas. Daar leidde groepslid Esther Quartel haar gasten rond over Weiderund vlees-en veebedrijf Mariënhof, dat zij samen met haar echtgenoot Marcel runt in en om de oudste boerderij van de Hoeksche Waard. De rondleiding door het bedrijf en de bijbehorende winkel werd vol aandacht gevolgd. Ook chefkok Martijn van Zorgwaard, een vaste afnemer van het vlees, sloot zich bij het gezelschap aan. De middag werd besloten aan de overkant van de weg, bij de familie Boer in Klaaswaal. Esther en Peter Boer lieten hier de groep kennismaken met hun cherry potatoes: de kleinste aardappeltjes van Nederland. Die konden bij de afsluitende borrel ook worden geproefd, in een smakelijke salade.

Op 24 april komt het gezelschap wederom bij elkaar. Dan voor een bijzondere middag, waarbij de ondernemers hun gezonde en verse producten gaan pitchen voor een breed panel, zowel uit de zorg als daarbuiten. Deze middag vindt wederom plaats bij Rabobank Het Haringvliet.

 

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.