Koken met Karakter – GGZ NHN en Diverzio werken samen aan eet-& kookwijzer

DGAT
14 december 2017

Vers en gezond eten bij GGZ NHN

Lekker, gezond en duurzaam eten draagt bij aan een sneller herstel, een verbeterde gezondheid en kwaliteit van leven. Bij verschillende locaties van GGZ Noord Holland Noord werden de mogelijkheden op het gebied van gezond eten en vers koken voor en met cliënten nog niet ten volle benut. Richtlijnen, inspiratie, tips en menusuggesties kunnen daarin ondersteunend zijn. Doel vanuit GGZ NHN is dat een groot gedeelte van de woonunits de komende jaren overgaat naar vers koken en dat er zo min mogelijk wordt gewerkt met diepvries- of kant-en-klaar-producten. De cliënt en diens familie moet meer centraal worden gesteld bij de keuze en bereiding van eten en drinken en bij het zelfstandig maken van gezonde, verantwoorde keuzes. Gezond, plezierig en lekker eten is het devies.

In het kader hiervan is de GGZ NHN gestart op de locaties Hooge Venne en Kapelbuurt/Ypehof met workshops en kooksessies. Dit traject werd begeleid door stichting Diverzio.

Samen met medewerkers en cliënten is er een eet- & kookwijzer gemaakt volop tips voor gezonde gerechten voor ontbijt, lunch en de warme maaltijd. Een bijzonder ‘kookboek met karakter‘ vóór en dóór medewerkers en cliënten van GGZ NHN, waarin ieders favoriete gerecht is opgenomen.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.