Landelijk zorgmenu op 5 september 2017: samen naar beter eten in de zorg

DGAT
10 augustus 2017

Meer dan 200 professionals van wel 100 zorgorganisaties gingen van start in het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. In 6 regionale groepen werkten ze in masterclasses aan de aanpak van verspilling, de smaak en waardering van het eten, duurzame inkoop én kostenbeheersing. Kortom: aan betere maaltijden voor onze patiënten en cliënten. Samen vormen zij een nieuwe landelijke beweging naar beter eten in de zorg.

Door eten als lekker en goedkoop medicijn te beschouwen en stapsgewijs aan verbetering te werken, kun je als zorgorganisatie grote stappen zetten. We hebben laten zien dat het kán, dat het belangrijk is, en dat het iedereen wat oplevert.

Op 5 september 2017 worden de resultaten en ervaringen van het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel gepresenteerd tijdens een conferentie. We willen op die dag ook heel graag onze patiënten, bewoners en cliënten laten meegenieten. Daarom bereiden op 5 september rond de 100 zorgorganisaties door heel Nederland een lekker, duurzaam en gezond landelijk menu.

Ook meedoen aan het landelijke duurzame en gezonde zorgmenu op 5 september? Download hier de placemat en vraag via info@diverzio.nl de recepturen aan!

Wilt u meer informatie over de slotconferentie? Klik hier.

Doe ook mee, voor beter eten in de zorg!

Duurzaam en Gezond aan Tafel wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het ministerie van VWS, Stichting De Friesland, regionale Rabobanken en Diverzio.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.