René Verdonk in Noordhollands Dagblad en in RTL4 tv-programma Foodmakers op zondag 25 juni 10.55 uur

Interview
Publicatie
20 juni 2017

Samen met haar crew is Jet van Nieuwkerk, presentatrice van het tv-kook-programma Foodmakers, te gast bij de West-Friese broccoliteler Verdonk, die haar uitgebreid kennis laat maken met zijn product. “Ik zit midden in het hoofdseizoen en eigenlijk heb ik helemaal geen tijd voor dit soort dingen”, vertelt René Verdonk vlak voordat de opnames beginnen. “Maar dit is natuurlijk goed voor de groente zelf. Goed voor de sector en voor ons bedrijf. Veel mensen hebben geen flauw idee wat wij boeren precies allemaal doen. Op deze manier kun je dat mooi laten zien.”

Verdonk was deelnemer aan het praktijkprogramma Gezonde Korte Ketens in Noord-Holland Noord. Een praktijkprogramma van Diverzio gericht op ondernemers in de agri-food die aan zorgorganisaties willen leveren. Hij heeft al zo’n 20 jaar een eigen bedrijf. Dat begon op een klein stukje land en zit nu op 200 hectare. Per seizoen teelt hij ruim 2 miljoen kilo broccoli.

Samen met Van Nieuwkerk en haar team rijdt Verdonk het land in om een lading broccoli op te halen. Daarna neemt ze plaats achter het kookgerei om met de broccoli aan de slag te gaan. Terwijl de laatste filmbeelden in de achtertuin worden gemaakt vertelt Verdonk: “Ze heeft een omelet en een smoothie van broccoliblad gemaakt.”

De uitzending van Foodmakers bij René Verdonk Broccoli is uitgezonden op zondag 25 juni om 10:55 uur bij RTL 4.

Uitzending gemist? Klik hier!

Zie hieronder het artikel in het Noordhollands Dagblad:

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.