Stichting Samen Zorgen: eerste deelnemer ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ voor beter eten in de zorg

DGAT
Persbericht
15 september 2016

Stichting Samen Zorgen uit de Betuwe heeft zich als eerste deelnemer formeel ingeschreven voor het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Daarin gaan zorgorganisaties samen hun eten verbeteren, minder verspillen en duurzamer werken. Ze besparen er kosten mee en zorgen beter voor hun patiënten of bewoners. Samen Zorgen biedt senioren een veilig thuis of ondersteuning in eigen huis en heeft locaties in Herveld en Heteren.

In het ontwikkelprogramma Duurzaam en Gezond aan Tafel, dat in oktober in 6 regio’s in het land wordt opgestart, gaan zorgorganisaties in groepen aan de slag om hun eten te verbeteren. Ziekenhuizen, ouderenzorg- en GGZ-organisaties krijgen in het programma de kans om het inzicht in de eigen organisatie te vergroten en stappen te maken naar een duurzamere en gezondere maaltijdvoorziening. De werkwijze is samen met ruim 40 zorgorganisaties ontwikkeld door Diverzio, stichting voor gezond en duurzaam eten in de zorg. Minder verspilling, meer kwaliteit én kostenbesparing zijn het resultaat.

Waarde

Stichting Samen Zorgen in de Betuwe heeft twee zorgcentra in Heteren en Herveld. ‘Geluk zit vaak in kleine dingen: mooie muziek, uw huisdier op uw appartement, uw lievelingsdrankje bij het eten en samen genieten van een ommetje..’ is te lezen in de visie. “Wij onderschrijven de uitgangspunten van Duurzaam en Gezond aan Tafel volledig en zijn onder de indruk van de eerder behaalde resultaten,” zegt Jeannette Hagen – de Jong, directeur-bestuurder. “Duurzaam en gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Dit zal de komende jaren een nog belangrijk speerpunt worden. Onze bewoners en medewerkers hebben een geschiedenis en verbintenis met de Betuwe. Een met zorg bereide betaalbare maaltijd, met verse producten uit eigen regio die herkenbaar zijn voor onze gasten, heeft veel meerwaarde. Daarom hebben wij ons als stichting Samen Zorgen meteen ingeschreven voor het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. We zullen in dit programma onze voedingsvisie nog meer vorm en inhoud geven.”

www.stgsamenzorgen.nl

www.duurzaamgezondaantafel.nl

Foto vlnr: Koen Nouws Keij – directeur stichting Diverzio, Jeannette Hagen de Jong – directeur bestuurder stichting Samen Zorgen, Marcel Inklaar – locatiemanager de Hoge Hof, Mariëtte Kranendonk – locatie manager Liefkenshoek, Jacques Dekker – strategisch adviseur stichting Diverzio

VOOR REDACTIES

Jeannette Hagen, directeur bestuurder Samen Zorgen is bereikbaar op werkdagen via het algemene nummer van Liefkenshoek, tel.: 026-4722214, e-mail: j.hagen@stgsamenzorgen.nl

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.