Bestuurder Gastronomisch Gilde stapt in Duurzaam en Gezond aan Tafel

DGAT
Diverzio Netwerk
14 oktober 2016

Hans Everse (Cleijenborch): “Samen leren we meer”

Hans Everse, vice-voorzitter van het Gastronomisch Gezelschap (voorheen Koksgilde en Gilde van Nederlandse Meesterkoks), gaat met zijn zorgorganisatie Cleijenborch het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel volgen. Zo hoopt hij collega zorgorganisaties in zijn regio mee te nemen naar beter eten, hogere tevredenheid, minder verspilling en duurzame inkoop.

Everse geldt als gastronomisch expert en kookt voor zijn bewoners in het Zeeuwse Cleijenborch met veel aandacht en vakmanschap: “Genieten aan tafel, dat is wat telt, elke dag weer. Wij gebruiken bij het koken dan ook geen potjes en pakjes en spelen zoveel als mogelijk in op het seizoen, als het kan zelfs met biologische producten. Bovendien komt alles zoveel mogelijk van regionale leveranciers.”

Niet voor jezelf houden

Everse is pleitbezorger voor gezamenlijke verbetering. “Waarom dat goede idee, dat mooie gerecht, die procedure, je netwerk alleen voor jezelf houden? Delen is het nieuwe vermenigvuldigen.” Dat is dan ook een belangrijke aanleiding om mee te doen aan Duurzaam en Gezond aan Tafel: “Ook voor ons is er altijd nog te verbeteren en bij te leren. Maar we willen ook graag onze kennis delen en anderen inspireren.” Everse richtte daarom samen met anderen Dutch Cuisine op en ontwikkelde zijn eigen kookvisie ‘Zilt-E’.. met zelfs water uit de streek (gezuiverd Oosterscheldewater).

Het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel gaat in 6 regio’s in heel Nederland van start in de eerste week van november. Het bevat 5 Masterclasses, werkopdrachten, alle benodigde online meetinstrumenten en geeft al in 2017 concrete resultaten. Stimulering van het ministerie van VWS voor méér kwaliteit van zorg en mínder verspilling, maakt een instap mogelijk voor €995,- per organisatie. Dat geldt alléén najaar 2016.

www.duurzaamgezondantafel.nl

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.
kokende mensen
Diverzio Netwerk
26 september 2019
kick off op 20 januari 2020
groep poseren
DGAT
Diverzio Netwerk
GKK
22 februari 2018