Samenwerking Indicia

Persbericht
4 januari 2019

Diverzio kiest voor digitale expertise van Indicia

Stichting Diverzio en Indicia gaan samenwerken om gezond, smakelijk, duurzaam eten en drinken beschikbaar te maken voor patiënten, bewoners, professionals en bezoekers in zorg, welzijn en verpleging. Digitalisering en verdere professionalisering staat hierbij centraal.

 

Stichting Diverzio

Diverzio staat voor: Duurzame Inkoop, Vers voedsel, gezonde Economie in de Regio, voor Zorg Instellingen en Overheid. De stichting is in 2011 ontstaan vanuit een groeiende wens uit de maatschappij naar kwalitatief betere en gezondere maaltijden bij zorginstellingen. Het integraal kijken naar vers eten en drinken en de totale keten van regionale landbouw naar zorgorganisatie is daarbij het vertrekpunt. Inmiddels volgden meer dan 100 zorgorganisaties (van ziekenhuis tot verpleeghuis en GGZ) in regionale groepen het programma met succes.

 

Van boer tot bord

Het belangrijkste speerpunt van Diverzio is om via speciale programma’s agrariërs te verbinden met regionale zorginstellingen, zodat zij verse en gezonde maaltijden kunnen aanbieden. Digitale communicatie en online connectivity spelen hierbij een essentiële rol om de keten van ‘boer tot bord’ zo kort, eenvoudig en snel mogelijk te maken.

We willen écht van betekenis zijn voor boeren en voor patiënten. Als wij heel Nederland willen helpen, en op landelijke schaal de keten tussen landbouw en zorg willen sluiten, dan is online kennis delen en relaties leggen de volgende logische stap. We hebben in Indicia een betrokken en talentvolle partner gevonden, waarmee we samen een grotere impact kunnen realiseren.” aldus Koen Nouws Keij, directeur van Stichting Diverzio.

Samenwerking met Indicia

Duurzame samenwerking

Ook Carlo Korssen, CEO van Indicia, is verheugd met de samenwerking: “Wij zijn blij om deel uit te maken van dit prachtige, duurzame initiatief, waarbij het stimuleren van lokale economie wordt gecombineerd met het verbeteren van voedselkwaliteit in de zorg en het onderwijs én het terugdringen van voedselverspilling. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze digitale expertise kunnen bijdragen aan optimalisering en verdere opschaling van Diverzio in Nederland. De digitale weg kan nu eenmaal enorm helpen bij het verkorten van de keten. We zien dit niet als een project, maar als een samenwerking die minstens zo duurzaam is als de doelstelling van Diverzio.”

De eerste resultaten van de samenwerking worden binnenkort zichtbaar. Diverzio is inmiddels gestart met haar programma’s voor zorgorganisaties in regio Brabant.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.
Kiempunt logo
GKK
Persbericht
7 oktober 2019
persbericht samenwerking Voedselfamilie Krimpenerwaard
Persbericht
8 april 2022
“Ons doel is om al het lekkers wat binnen de Krimpenerwaard verkrijgbaar is op de kaart te zetten richting horeca en zorg”